avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul a avut până acum 5 amânări și acum a ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul a avut până acum 5 amânări și acum a cerut-o pe a 6-a. Ce se întâmplă dacă nu termină expertiza?

Expertul a avut pana acum 5 amanari pentru data de 21.02.2019 a cerut un nou termen.(6)daca nu termina expertiza ce se intampla este vorba de un dosar pe litigi de munca
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 15 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta poate amenda expertul.
Dvs. puteti solicita inlocuirea lui, cu consecinta restituirii onorariului si numirii altui expert.
Solicitati amendarea expertului daca nu depune raportul cu 10 zile inainte de termen, deja s-a amânat prea mult cauza, sunt premise să fie amendat.
Inainte de a face urmatorul pas este bine sa studiati dosarul cauzei la care cu siguranta, expertul a depus cerere de fixare un alt termen de judecata si a motivat cererea sa. Cele mai multe motive pentru nedepunerea rapoartelor de expertiza la termenele fixate de instanta de judecata sunt legate de supraincarcarea cu expertize a unor experti.
MJ sa inteleaga ca daca se doreste ca termenele fixate de instante sa fie respectate trebuie ca la fiecare tribunal sa existe un numar suficient de experti/ specialisti tehnici/ contabili judiciari pentru toate specializarile de expertiza, cu domiciliul in judet. Exista experti care merg de la un capat la altul al tarii, pe la tribunele/ judecatorii/ parchete.
Pana se va ajunge la ceea ce am scris mai sus se poate inlocui cuvantul "poate" cu "este obligatoriu" din CpC.
-art. 331 Numirea expertului
(2) Incheierea de numire a expertului va stabili obiectivele asupra carora acesta urmeaza sa se pronunte, termenul in care trebuie sa efectueze expertiza, onorariul provizoriu al expertului si, daca este cazul, avansul pentru cheltuielile de deplasare. In acest scop, instanta poate fixa o audiere in camera de consiliu, in cadrul careia va solicita expertului sa estimeze costul lucrarii ce urmeaza a fi efectuata, cat si termenul necesar efectuarii expertizei. Tot astfel, instanta poate fixa un termen scurt pentru cand va solicita expertului sa estimeze in scris costul lucrarii ce urmeaza a fi efectuata, cat si termenul necesar efectuarii expertizei. Pozitia partilor va fi consemnata in incheiere. In functie de pozitia expertului si a partilor, instanta va fixa termenul de depunere a raportului de expertiza si conditiile de plata a costurilor necesare efectuarii expertizei.
Numai astfel se vor putea fixa termene care pot fi respectate si onorarii corecte pentru munca depusa de catre expert.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle expert in anumite situatii onorariul unui expert a juns sa fie egal sau mai mare cu onorariul unui avocat din localitatile mai paupere.Nimeni nu este obligat să rămână pe liste daca este supraaglomerat și nu face față volumului de munca.Eu apreciez solidaritatea dvs de breaslă dar va spun ca a ajuns un lucru excepțional ca experții desemnați sa realizeze lucrarea în termenul stabilit.
Unde scrie si de ce trebuie ca onorariul unui avocat sa fie mai mare decat al unui expert?
Conteaza volumul de munca,nu titulatura.

Alte discuții în legătură

Am avut doua termene aminate pt. evaluarea unei expertize motivind ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Am avut doua termene aminate pt. evaluarea unei expertize motivind nr. mare de expertize si personal puțin! Ce pot face in situația în care nici a treia ... (vezi toată discuția)
Termen expertiza judiciara topografica andadeleanu andadeleanu Va rog sa-mi spuneti, indicand temeiul legal, care este termenul maxim in care expertul judiciar topograf, numit de instanta de judecata, trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
O analizã din perspectiva practicienilor a noilor reglementãri privind expertizele judiciare. ASOCIATIA PROFESIONALA A EXPERTILOR JUDICIARI CAB ASOCIATIA PROFESIONALA A EXPERTILOR JUDICIARI CAB [b]Mica reformă in materie civilă.[/b] Modificări in privinţa modului de administrarea probei cu expertiza judiciară. [b]O analiză din perspectiva ... (vezi toată discuția)