avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna ziua.Daca sunt insarcinata si postul meu se desfiinteaza ce se intampla cu indemnizatia mea?ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:50, 23 Noiembrie 2009
aba1011 a scris:

Cum se va socoti acel concediu medical si indemnizatia cum se va socoti?12 luni in urma din momentul in care nasc adica somajul + cateva luni lucrate nu?

Si inca o intrebare,daca mi s-a dat concediu fara plata,afecteaza cu ceva indemnizatia de crestere a copilului?

Cum adica vi s-a dat concediu fara plata? Ati cerut d-voastra sau v-au trecut in concediu fara plata pentru a mai scuti niste bani?
Concediul, de orice forma ar fi el, este un drept solicitat de angajat printr-o cerere.

Daca aveti o luna intreaga CFP ati cam imbulinat-o.:(
aba1011 a scris:

Buna ziua.Daca sunt insarcinata si postul meu se desfiinteaza ce se intampla cu indemnizatia mea?ce ar trebui sa fac?

In ce luna de sarcina sunteti? Daca nu puteti intra inca in concediu prenatal, atunci solicitati medicului sa va dea concediu de risc maternal. Sunt 120 de zile de medical. Societatea nu va poate desface contractul atata timp cat sunteti in concediu medical.
Tocmi am fost anuntata ca departamentul de vanzari directe din cadrul firmei se desfiinteaza in toata tara de la inceputul lui decembrie.Inca nu mi s-a inmanat nimic oficial dar e ca sigur deja.Sunt insarcinata in 3 luni.Ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap cumva de concediere cat mai mult ca sa pot beneficia de indemnizatie mare pentru ca salariu e mai mare decat cei 6+2 care ii primesc ca minim de indemnizatie.Care ar fi pasul urmator care trebuie sa il fac.Argumentez ca anul trecut nu mi-am luat concediu de odihna si nici anul asta,si nici un fel de medical de cand lucrez la aceasta firma din aprilie 2007.
aba1011 a scris:

Tocmi am fost anuntata ca departamentul de vanzari directe din cadrul firmei se desfiinteaza in toata tara de la inceputul lui decembrie.Inca nu mi s-a inmanat nimic oficial dar e ca sigur deja.Sunt insarcinata in 3 luni.Ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap cumva de concediere cat mai mult ca sa pot beneficia de indemnizatie mare pentru ca salariu e mai mare decat cei 6+2 care ii primesc ca minim de indemnizatie.Care ar fi pasul urmator care trebuie sa il fac.Argumentez ca anul trecut nu mi-am luat concediu de odihna si nici anul asta,si nici un fel de medical de cand lucrez la aceasta firma din aprilie 2007.

Concediul de odihna va poate fi platit la lichidare (TREBUIE sa va fie platit la lichidare). Doar concediu medical ar fi o solutie. Si sa luati marea parte a zilelor de concediu pentru sarcina si lehuzie, lasandu-va dupa nastere cele 43 de zile obligatorii.
Concediu medical sarcina si lauzie sau cod 08 cum i se mai spune nu poate fi luat mai devreme de saptamanile 28-30 (in functie de cum considera medicul de familie in baza datei posibile de nastere), insa pana atunci poate lua concediu medical simpul (impropriu spus simplu).

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna si concediul medical in timpul sarcinii C.Geta C.Geta buna seara.sunt angajata din 01.09.2012.sunt insarcinata in 22 de saptamani.am 74 zile de cm pentru ca am o sarcina cu pb.nu ma incadrez in cele minim 90 zile ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate olgutza_83 olgutza_83 sunt angajata din 1 iulie 2009 cu forme legale. Daca raman insarcinata pot beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatiea aferanta?Din ce luna pot ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul sarcinii? aba1011 aba1011 Tocmi am fost anuntata ca departamentul de vanzari directe din cadrul firmei se desfiinteaza in toata tara de la inceputul lui decembrie.Inca nu mi s-a inmanat ... (vezi toată discuția)