avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Terenuri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Terenuri

Bună ziua! Vă rog dacă se poate să mă lămuriți și pe mine în privința taxelor pt 2016 , 2017 pentru terenuri.
Am în coproprietate cu cineva un teren CU UN SINGUR NR de intabulare. Teren o cota 200mp arabil si 300mp neproductiv în categoria c sau d ( acelasi teren , configuratia fiind diferită o parte unde este panta si ogaș ,alta mai plama) iar pe extrasul de carte funciara scrie 2 lucruri pe care eu nu le inteleg dar vi le scriu ca poate sunt importante: ,,Suprafața determinata de planul proiecție stereo 70 si ,,Geometria pentru acest imobil nu a fost gasit"
Pentru acest teren ni se cere în baza acelui cod fiscal din 2016 cu ce depăseste 400mp..etc , știți dv legea...pe aceleasi doua parcele impozit si mie si coproprietarului ..Doar mie mi-a venit 370 pe cei doi ani desi eu am mers in acei ani sa platesc alt impozit pt terenul blocului in care licuiesc si nimeni nu mi-a spus ca mai am altceva de plata. El a platit in fiecare an si nu a avut penalizari ca mine.
După cum văd in contul fiscal acest impozit este la parcela de cca 3000mp neproductiv.

Intrebarea mea este : Este corect faptul ca am fost taxati pentru intreg terenul si eu si celalat coproprietar în conditiile in care terenul nu este împărțit intre noi , avand doar mentiunea ca cetateanul detine 2/3 iar eu 1/3 ??
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:16, 18 Februarie 2019
"În cazul terenului care este deținut în comun de două sau mai multe persoane, fiecare proprietar datorează impozit pentru partea din teren aflată în proprietatea sa. în cazul în care nu se pot stabili părțile individuale ale proprietarilor în comun, fiecare proprietar în comun datorează o parte egală din impozitul pentru terenul respectiv", potrivit codului fiscal valabil în 2017, art 463, alin 6
[ link extern ]

În cazul dvs datorați impozit pentru 1/3 din suprafața deținută în comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren aflat in coproprietate manona_1511 manona_1511 Buna ziua, -mama si fiica detin in coproprietate in cote-parti un teren arabil incadrat in intravilanul localitatii (suprafata totala 2200 mp). Acest teren a ... (vezi toată discuția)
Impozite sot veteran de razboi ikoltac ikoltac Bună ziua, Cazul concret se referă la impozit proprietăți pe 2016 și 2017, în următoarele condiții: Cladiri+terenuri in intravilan; coproprietar cu ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit teren intravilan arabil mdhritcu mdhritcu Buna seara. Am achizitionat recent un teren de 471mp in intravilanul municipiului Constanta. Pe contractul de vanzare-cumparare apar 2 proprietari, sotia mea ... (vezi toată discuția)