avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare prejudiciu

Buna ziua.
In 2015 am incheiat un contract de antrepriza cu o firma pentru construirea unei case. Prin acel contract,patronul firmei se obliga sa garanteze in solidar cu intreaga sa avere pentru banii primiti pentru ridicarea constructiei. Dupa a doua transa de bani.constructia nu a fost dusa in totalitate la etapa la care ar fi trebuit platita transa a treia.Astfel beneficiarul a fost pagubit cu aproximativ 10000 eur . Prin urmare pagubitul a deschis proces pentru rezolutiunea contractului
Din verificarile efectuate a rezultat ca firma nu detine bunuri imobile sau mobile.La fel patronul nu are pe numele sau bunuri.
Din experienta dumneavoastra,cum va fi despagubit beneficiarul constructiei si care ar fi caile de urmat pentru recuperarea pagubei?
Cu stima,Stefan.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
stefan_a., utilizator
Cel mai recent răspuns: stefan_a. , utilizator 20:16, 19 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizat contractul de avocat pentru a va putea lamuri.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu există bunuri nici în patrimoniul societății, nici în cel al fidejusorului situația nu este prea roz; dar obțineți un titlu executoriu și abia apoi mergeți la un executor judecătoresc, el
va afla cu certitudine dacă poate fi executat silit.
multumesc de raspuns.
acest litigiu este deja in curs de judecare. contractul a fost vazut de avocatul care ma reprezinta.
conform datelor contractului si faptelor paratului am sanse mari sa ies cu un verdict favorabil.
dar paratul nu are bunuri valorificabile. este o persoana care traieste in afara sistemului si da tzepe una dupa alta.
intrebarea mea ramane:in cazul unui verdict favorabil si obtinerii titlului executoriu, cum se face recuperarea pagubei? ma gandesc ca nu e primul caz de acest gen pe care l-ati intalnit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de garanti intr-un contract de leasing financiar bsb1975 bsb1975 Intr-un contract de leasing financiar am calitatea de garant impreuna cu alte 3 persoane fizice si o persoana juridica.Contractul nu a putut fi terminat si ca ... (vezi toată discuția)
Neplata drepturilor salariale iuli3098 iuli3098 Buna ziua. In urma cu doi an -am angajat in functia de manager la o firma ai carui acctionari erau un roman si un belgian. am recrutat personal pentru lucrul ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un patron/angajat in caz de furt? valime valime Buna ziua, Am o intrebare pentru Dvs, legata de furtul intre patron si angajat. > Ce poate sa faca angajatul acuzat ca a furat si pus sa plateasca, fara ... (vezi toată discuția)