Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii și limitele rezonabilității în deciziile ANAF referitoare la reîncadrarea unor cheltuieli. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un teren și o casa batraneasca, aș dori sa o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un teren și o casa batraneasca, aș dori sa o daram si sa construiesc alta. Va avea dreptul soțul meu la ea?

Sunt căsătorită si el in ultimul timp bea mai tot timpul si e plecat mai tot timpul pe tema asta ne certam tot mai des in ultimul timp. Eu am un teren și o casa batraneasca aș dori sa o daram si sa construesc alta . Intrebarea mea ar fi dacă noi vom divorțat el va face parte la vrio ceva ce este pe numele meu menționez ca am si un cont in banca in care am o sumă de bani care il aveam si înainte de a ne căsători.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:40, 20 Februarie 2019
Daca terenul si casa batraneasca au fost dobandite inainte de casatorie, atunci sotul nu are nici un drept cu privire la aceste imobile, sunt bunuri proprii ale dvs.
Daca incepeti constructia noi case inainte de divort, atunci noua constructie va fi considerata bun comun si va trebui sa dovediti intr-un proces de partaj faptul ca doar dvs. ati contribuit la edificarea ei.
Prin urmare va sfatuiesc sa promovati actiunea de divort si apoi sa incepeti constructia noii case.
In ceea ce priveste acea suma de bani, aceasta nu va trebui impartita cu sotul la partaj.
Apelati la serviciiile unui avocat atat pentru divort, cat si pentru partaj, pentru ca in teorie lucrurile par simple, insa intr-un proces daca nu va aparati cum trebuie, nu conteaza prea mult
teoria.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2019
Cristina CIUREA, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacă faci greşeala să construieşti ceva în timpul căsătoriei, FĂRĂ convenţie matrimonială de separaţie la notar... soţul beţivan are dreptul la 1/2 din casa construită.
El pleacă la alte femei şi la băut şi îţi mai ia şi casa muncită din banii tăi.
Dar dacă faci separaţie atunci nici tu nu ai dreptul la ce are el.
Aşa că vezi cum faci, cine pe cine păcăleşte.
Da, mergeti la avocat ca sa va lamuriti clar si sa nu platiti ulterior foarte multi bani pentru proces.

Trebuie sa stiti exact ce aveti de facut.
Este contraindicat sa construiti acum ceva.
Mai usor si fara complicatii e sa divortati inainte de a construi ca sa nu aveti ce partaja.
Puteti locui apoi impreuna cat veti dori dvs.
Mulțumesc foarte mult tuturor de răspunsuri am înțeles. Dar daca eu vand proprietatea si cu bani care îi am in cont vreau sa imi iau altă casă( spun asta ca sa nu ma mai apuc de construit ) el face parte la această casa? Mentionez că Eu am 4 copii doi sunt din altă relatie inainte de casatoria cu el si doi sunt din relatia cu el .

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie doar pe numele meu ionescumaria13 ionescumaria13 In 2008 ,casatorita,am obtinut o autorizatie de constructie pt o cladire, pe numele meu .Ulterior am divortat ,in 2012.Cladirea e edificata dar nu e intabulata ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie ancus27 ancus27 Stimati domni, Am in proprietate o casa cu teren dobandite prin act de vanzare cumparare. Intentionez sa ma casatoresc si impreuna cu viitorul sot sa daramam ... (vezi toată discuția)
Partaj in timpul casatoriei sozo sozo Buna, sunt inca casatorita, am hotarat insa de comun acordcu sotul sa divortam la notar luna aceasta. Avem construita o casa in timpul casatorie din care ... (vezi toată discuția)