avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu creștere copil și formarea în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu creștere copil și formarea în învățământ

Lucrez în învățământ și în prezent sunt în concediu pentru creșterea copilului. La întoarcerea la catedră voi intra în completare de normă didactică și va trebui să demonstrez că în ultimul cincinal încheiat de la obținerea definitivării în învățământ am acumulat un număr de 90 de credite transferabile. Problema este că metodologiile din învățământ nu sunt clare și nu precizează dacă la calcularea cincinalelor intră sau nu anii în care am fost în creștere copil. Există, în legislația muncii, vreo prevedere care să mă ajute în acest sens?
D-na director consideră că anii de concediu creștere copil intră la calcularea cincinalelor și că eu trebuia să fac cursuri de formare, chiar dacă am stat acasă. Însă, pentru a te înscrie la astfel de cursuri, este nevoie de o adeverință de la școala unde lucrezi, din care să rezulte că ești angajatul lor. Putea secretariatul școlii să-mi elibereze o astfel de adeverință atâta timp cât eu aveam contractul de muncă suspendat? Care lege reglementează situația aceasta?
Mulțumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: sabina2012 , utilizator 10:37, 20 Februarie 2019
Putea secretariatul școlii sa va elibereze o astfel de adeverință , chiar daca aveati contractul de muncă suspendat ... nu exista text de lege care sa va interzica ca pe durata CCC sa participati la cursuri de formare profesionala.
Mulţumesc pentru răspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Departajare candidati Radamante Radamante Metodologia de mobilitate a personalului didactic precizeaza: \\"Art. 28(2) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ poate stabili (...) ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate natura natura Aș dori să cunosc cum se aplică legea 63/2011: lucrez în învățâmânt ca titulară din 1997,și am doi copii cu care am concediu de ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in invatamant AleIoana AleIoana Buna ziua, lucrez in invatamant din anul 2010. In anul 2014 am fost in concediul de ingrijire al copilului pentru 2 ani de zile. Anul trecut (2016-2017) m-am ... (vezi toată discuția)