avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducerea cheltuielilor cu carburantul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducerea cheltuielilor cu carburantul

Sunt in urmatoarea situatie: SC cu obiect de activitate: Intermediera in comertul cu produse diverse. Un singur angajat, incadrat in functia de Economist. Acest angajat utilizeaza in interes de serviciu autoturismul proprietate proprie in cf cu un contract de comodat. Acest auto este folosit pt diverse activitati printre care, vizite la clienti, transport marfa, transpurtul angajatului de la si la locul de munca etc... Intrebarea mea este: Daca specific in fisa postului activitati de vanzare, pot deduce cheltuielile cu carburantul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 00:34, 26 Noiembrie 2009
Da, dar este cam aiurea.
Poate ar trebui sa ne facem cate o firma de taxi.;)
Sa ne asociem 50 de persoane si fiecare sa avem propriul taxi.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Sa speram ca noul guvern va elimina aceste aberatii.
Eu cred ca orice guvern va veni nu va elimina aceasta aberatie, cum bine ati zis.
Macar sa gandeasca o limita in care sa se poata face o deducere.
Dar, trebuie sa gandesti constructiv pentru asa ceva.Si ganditul in Romania nu prea il apreciaza nimeni in Romania.Vorba aceea, noiu muncim nu gandim...
S-a incercat sa se castige mai multi bani la buget.
Ideea in sine, nu a fost poate rea, dar niciodata nu strica sa gandesti...mai mult.

Solutii viabile exista.

avocat Claudiu Lascoschi
da...este greu sa crezi intr-o schimbare in acest sens. Pana acum, s-au cautat solutii numai pentru marirea taxelor si impiedicarea dezvoltarii firmelor mici si mijlocii. Mi-ar placea ca cineva, care are mai mult timp la dispozitie, sa scrie o scrisoare celor afalti in turul 2 pentru alegeri, (pentru ca am ajuns sa profitam de astfel de monemte pentru a obtine raspunsuri) si sa intrebe ce solutii au pentru noi, cei care de bine de rau, 5000 ron pe luna varsam la buget....asa mici cum suntem, si cred ca sunt mai mult de 5.000 de firme ca si a mea. Deci, daca noi inchidem si devenim angajati in alte societati, vom platii probabil in jur de 1500-2000 taxe deci, o pierdere la buget de aprox. 3000 de ron. In plina criza, nu cred ca sunt sume de neglijat. Ma rog...nu sunt analist si nu stiu ce argumente au stat la baza acestor decizii dar....stiu doar ca nu a fost o decizie buna pentru noi. Sa speram totusi ca lucrurile se vor intoarce la un moment dat si in favoarea noastra. Pana atunci, multa putere de a rezista !
Buna seara,

am citit cu interes despre combustibil si ma opresc la cheltuiala deductibila pentru taxi ... este stipulat cumva in acceasi 34/2009 minunata ordonanata .... ca ar fi chelt deductibila cu taxi doar in cazul in care ne deplasam cu el doar in acele zone unde nu exista mijloc de transport in comun... este specificat undeva asa ceva ? .... ar fi o ineptie dar ... cum toata ordonanta asta este la fel... nu m-ar suprinde ...

va multumesc.

Alte discuții în legătură

Inregistrare bon de casa combustibil gabi.b gabi.b Cum inregistrez un bon de conbustibil la o microintreprindere? Este deductibil tva? Mai este valabil oug 34/2009 \"De asemenea, atat la calculul profitului ... (vezi toată discuția)
Decontare ch. auto in comodat kajan.barna kajan.barna am un autoturism logan cu contract de comodat cu firma mea care este inregisrat la fisc vreau sa stiu daca pot sa decontez cheltuierile benzina schimbul de ... (vezi toată discuția)
Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)