avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Facilitati OUG 114
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Facilitati OUG 114

Buna ziua!
La o firma cu activitate in domeniul constructiilor, un salariat are in luna ianuarie 10 zile lucrate si 10 zile de concediu medical. Realizeaza in luna un total brut de 3500 lei, din care 1500 lei este valoarea medicalului. Acest salariat beneficiaza de scutiri, avand un venit lunar de 3500 lei, sau nu se incadreaza deoarece pentru timpul efectiv lucrat are un venit de 2000 lei ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:17, 22 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, beneficiaza. In Codul Fiscal se precizeaza:

ART. 60 - Scutiri

Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

5. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru care sunt îndeplinite următoarele condiții:..........

....
c) veniturile brute lunare din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), realizate de persoanele fizice pentru care se aplică scutirea, sunt cuprinse între 3.000 și 30.000 lei lunar inclusiv și sunt realizate în baza contractului individual de muncă;...........


La art 76 din Codul Fiscal:

ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare ordonanta 114/2018 Desideriu Desideriu In legatura cu ordonanta am o nelamurire in sensul ca prin art.66 se completeaza codul fiscal astfel : : La articolul 60, după punctul 4 se introduce un ... (vezi toată discuția)
Se da articolul art. 60 - scutiri sunt scutiți de la plata impozitului ... vstvoicu vstvoicu Se da articolul ART. 60 - Scutiri Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili: 1. persoanele fizice cu handicap grav sau ... (vezi toată discuția)
Oug 43 facilitati fiscale constructii marioaradragos marioaradragos Buna. Conform OUG 43/2019, in care nu mai apare mentiunea de venituri realizate in baza unui contract individual de munca ,vor beneficia de facilitatile ... (vezi toată discuția)