avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... OUG 43 Facilitati fiscale constructii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

OUG 43 Facilitati fiscale constructii

Buna. Conform OUG 43/2019, in care nu mai apare mentiunea de venituri realizate in baza unui contract individual de munca ,vor beneficia de facilitatile fiscale si persoanele care au contract de management si administratorii?
Inainte de modificarea adusa de OUG 43/2019

c) veniturile brute lunare din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3), realizate de persoanele fizice pentru care se aplica scutirea, sunt cuprinse intre 3.000 si 30.000 lei lunar inclusiv si sunt realizate in baza contractului individual de munca;

Dupa modificarea adusa de OUG 43/2019 – prevederi in vigoare cu data 21 iulie 2019

c) veniturile brute lunare din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3), realizate de persoanele fizice pentru care se aplica scutirea sunt calculate la un salariu brut de incadrare pentru 8 ore de munca/zi de minimum 3.000 lei lunar. Scutirea se aplica pentru sumele din venitul brut lunar de pana la 30.000 lei, obtinut din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3), realizate de persoanele fizice. Partea din venitul brut lunar ce depaseste 30.000 lei nu va beneficia de facilitati fiscale;

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale constructii - oug114 Mnzl_nicu Mnzl_nicu Pentru a beneficia de facilitatile fiscale acordate lucrătorilor din constructii conform OUG 114 este necesar ca salariul minim sa fie de 3000lei. Se acorda ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic constructii stare de urgenta octavmaura octavmaura Pentru somajul tehnic in situatia starii de urgenta in domeniul constructiilor se aplica facilitatile de constructii? (vezi toată discuția)
Am un contract de internship. cornelia.bot cornelia.bot Buna ziua!! Am un contract de internship incheiat si inregistrat in registrul special pe o durata de 3 luni. Societatea este cu cod caen constructii si ... (vezi toată discuția)