avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare silita

Buna ziua! Am un credit la Claret neachitat am primit executare silita la firma unde lucrez cu oprire pe salariu intrebarea mea este oblicata sefa sa -mi opreasca sau nu???este vorba de un mag alimentar eu nu iau bani pe card multumesc!
Cel mai recent răspuns: ALEXA - Cabinet de avocatură , Avocat 17:26, 24 Februarie 2019
Bună ziua! Angajatorul dvs. este obligat să dea curs somației de poprire a salariului dvs. În cazul în care angajatorul nu respectă somația de poprire și nu plătește direct creditorului suma sau nu consemnează suma de bani, executorul judecătoresc sau creditorul (Claret) pot solicita instanței de judecată validarea popririi - adică instanța să oblige Angajatorul dvs. să plătească el direct creditorului Claret suma de bani. Dacă nici în acest caz angajatorul nu plătește suma de bani creditorului, atunci executarea silită se va face direct împotriva Angajatorului dvs. , pe baza hotărârii de validare a popririi.
Este bine de știut că, în conformitate cu art. 790 alin. (9) din Codul de procedură civilă, terțul poprit (angajatorul) care, cu rea-credință, refuză să își îndeplinească obligațiile privind efectuarea popririi poate fi amendat, prin aceeași hotărâre de validare, cu o sumă cuprinsă între 2.000 lei și 10.000 de lei.
Așadar, angajatorul trebuie să respecte somația de poprire primită de la un Executor Judecătoresc, indiferent de modalitatea în care se face plata salariului către dvs. (numerar / cash sau card). În caz contrar, poate fi obligat să plătească tot debitul care trebuia achitat de dvs.
În cazul în care considerați că executarea silită nu este legală, vă recomand să apelați la un profesionist pentru a studia dosarul de executare silită și pentru a identifica eventualele temeiuri / motive pentru promovarea unei contestații la executare.
Temei legal ce stă la baza opiniei: art. 781-792 din Codul de procedură civilă, modificat și actualizat.
Cu stimă,
Av. ALEXA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)
Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)