avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua,
In cazul in care o persoana(angajatul) este in concediu medical, pana de exemplu in data de 31.03.19, angajatul va trebui sa prezinte concediu medical la angajator pana in data de 5 ale lunii viitoare .
Angajatorul poate impune angajatului sa aduca acel medical pana in data de 1 ale lunii viitoare, pentru ca altfel nu va fi acceptat la plata?Ca asa ar fi stipulat in Regulamentul de Ordine Interioara(ROI)
Din cunostintele mele nu cred ca se poate stipula aceasta regula in ROI,avand in vedere ca din punct de vedere legal este stipulat ca maxim pana in data de 5 a lunii viitoare, concediul medicalul sa fie predat angajatorului inainte de 5 ale lunii viiotare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 25 Februarie 2019
Regulamentul intern nu poate contine dispozitii contrare legii.

Codul muncii
Art. 245
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternitate alexandradinu89 alexandradinu89 Buna ziua! Sotul meu a urmat un curs de puericultura iar in urma absolvirii a obtinut un atestat care ii acorda dreptul la 10 zile libere. Este legal ca ... (vezi toată discuția)
Prezentare retete la angajator tennesealex tennesealex In ROI departamentul de RU a introdus obligativitatea prezentarii retelor emise de medicul care a acordat CM, insotite desigur de certificatul medical. Este ... (vezi toată discuția)
Este legala modificarea regulamentului privind .... ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Institutie publica. Directorul vrea sa introduca in Regulamentul intern urmatorul text: \"Toate actele oficiale vor intra în instituţie ... (vezi toată discuția)