avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Schimbare denumire societate
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Schimbare denumire societate

O societate care se numste X impex srl,isi poate schimba denumirea in X Romania srl?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 19:22, 19 Noiembrie 2009
Ordin nr. 2594/2008 din 10/10/2008
pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a înregistrarilor si de eliberare a informatiilor

[...]

Art. 33. - Firma care contine cuvintele "national", "român", "institut" sau derivatele acestora ori cuvinte sau sintagme caracteristice autoritatilor si institutiilor publice centrale ori locale poate fi utilizata numai cu acordul Secretariatului General al Guvernului, respectiv al prefectului.
Sa inteleg ca inaite de acesta data,se putea modifica denumirea ca in exemplul de mai sus,firma pastrandu-si toate celelalte date:sediu juridic,cod caen,etc?Multumesc.
Norma era valabila si inainte de aceasta data.

Avand in vedere faptul ca in 2006 si 2007 s-au adus importante modificari la Legea societatilor comerciale, a fost necesara emiterea unor noi norme, care, acolo unde a fost cazul, au completat sau modificat pe cele vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire firma razvanpopescu87 razvanpopescu87 Buna seara! Sper sa ma puteti ajuta cu o problema legata de alegerea numelui unui SRL. M-ar interesa sa stiu care este algoritmul dupa care se aproba denumirea ... (vezi toată discuția)
Mãrci înregistrate tudoru tudoru Salut, Ma uitam pe realitatea tv si l-am auzit pe dl Arafat vorbind de Institutul inimii din Tg. Mures. Intrebarea mea e legata de regulile ce trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Simboluri nationale in sigla 2ntz 2ntz Imi amintesc ca era o lege (daca nu gresesc) care facea referire la interzicerea folosirii simbolurilor nationale sau abreverilor institutiilor publice ... (vezi toată discuția)