avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.Sunt fiica mamei dintr-o casnicie anterioara decedata trei ani in urma fiind casatorita cu un barbat care m-a adoptat legal si cu care a mai avut alti trei Copiii .Nu a fost facuta dezbaterea mostenirii din cate stiu afladu-ma in strainatate. Eu cu fiul biologic al acestiu barbat nu am fost de acord cu pretentiile lui din motive morale si economice doar la nivel interpersonal nu notarial sau juridic.ceilalti mostenitori pot face dezbaterea fara noi?care este parcursul juridic pentru ca sotul decedatei sa aiba partea lui cu care sa faca ceea ce doreste inclus vendere a ori cedarea partii lui unuia din copiii?
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
Doamna y, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doamna y , utilizator 12:11, 25 Februarie 2019

Doamna y a scris:

care este parcursul juridic pentru ca sotul decedatei sa aiba partea lui cu care sa faca ceea ce doreste inclus vendere a ori cedarea partii lui unuia din copiii?

Dezbaterea mostenirii.
Daca nu ajungeti la un acord, astfel incat sa dezbateti pe cale notariala, va trebui sa va adresati instantei.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire leonardy44 leonardy44 Buna seara! care sunt cotele de impartire din punct de vederere legal in urmatoare situatie: -proprietarii de teren agricol au decedat; -nu s a facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... succesiune proprietarul unui imobil, (din urma primei ... Liviu. Marin Liviu. Marin Buna ziua... Proprietarul unui imobil, (din urma primei casatorii are o fata) se recasatoreste .Fosta sotie (coproprietar fiind )vinde cu contract de ... (vezi toată discuția)