avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 196 /2018 din 20 iulie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 196 /2018 din 20 iulie

Bună ziua, am tot citit noua lege si nu reusesc sa gasesc exact art. In care asociatia este de datoria iei sa repare acoperisul blocului in care locuiesc. Am luat modelul trecut de dumneavostra aicii pe site. Dar cand trebuie sa trec exact legea art. si aliniat nu gasesc nimic, in legea veche era mult mai bine descris totul acum e doar interpretata ideea ca tine de asociatia de locatari de care apartin sa remedieze problema cu acoperisul. Va rog frumos sa ma ajutati sa duc pana la capat cererea care o pregatesc pentru presedintele asociatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
RazvanBond, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:06, 20 August 2022
Și dvs. puteți face același lucru, dacă aveți probleme cu vecinii, chiar dacă nu e asociație. Prima dată informati-i în scris de necesitățile de reparație ale părții comune respective și de obligativitatea suportarii în comun a cheltuielilor, conform art. 654 din codul civil. Dacă sunt unii care nu se conformează, atunci faceți dvs. lucrarea, cu acte în regula și apoi angajați un avocat și recuperați în instanță toate cheltuielile, inclusiv cele de judecată.

Odin112 a scris:

In aceeasi situatie ma gasesc si eu, dar nu exista asociatie pe scara unde locuiesc. Presupun ca dv. puteti da in judecata asociatia (chestie de durata, care implica costuri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata. am doua mari dleme . stau la etajul 4 si imi ... Anisoara26 Anisoara26 Buna dimineata. Am doua mari dleme . Stau la etajul 4 si imi ploua in casa de rupe. A ajuns sa ploua si la etajuș 3 sub mine De ani buni fac izolatia ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Nevrie Nevrie Locuiesc (proprietar) la ultimul etaj al unui bloc si Asociatia de proprietari refuza sistematic de mai bine de 2 ani sa repare terasa blocului de unde sunt ... (vezi toată discuția)
O asociatie de proprietari care are doar 10 apartamente poate ... Dr_Cristina Dr_Cristina O asociatie de proprietari care are doar 10 apartamente poate face un credit bancar fara acordul tuturor membrilor? (vezi toată discuția)