avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua, dacă sunt singura moștenitoare, pentru a-mi trece casa și terenul părinților decedați în proprietate, ce variante exista? Doar dezbatere succesorala? Acest lucru ma costa foarte mult, având în vedere ca nici după decesul tatălui nu s-a dezbătut succesiune. Fiind singura moștenitoare, probabil ca exista și o alta varianta. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: viorelada , utilizator 08:07, 2 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar sa dezbateti moștenirea este singura soluție.
Căutați un notar care sa va ia mai puțin.
Vorbiti cu cat mai multi.
La notar nu este precum la avocat ca sa conteze pregătirea juridică deoarece orice notar ar fi face exact acelasi lucru si nu exista deloc deosebiri.
Deci, indiferent cât platiti obțineți acelasi lucru.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Trebuie sa gasiti un notar din circumscriptia judecatoriei unde au avut ultimul domiciliu, nu se poate la orice notar din tara.
Da, corect.
Eu nu am facut aceasta mentiune si este foarte importanta.
Am plecat implicit de la ideea ca mostenitorul domicilieaza in acelasi oras cu defunctii.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc, am găsit notarul la care suntem arondați dar ni s-a spus că doar la el putem dezbate succesiunea. Pot cauta în aceeași zona și alt notar? Sau este obligatoriu la acesta?
Orice birou notarial din circumcriptia judecatoriei, nu trebuie sa fie un anume notar.
In ce judet locuiti?

Alte discuții în legătură

Succesiune teren arabil alex9210 alex9210 Buna seara, bunicii mei au detinut o suprafata de teren , tatal meu fiind unicul mostenitor, in cele din urma accesta a decedat fara sa faca succesiunea, ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a notarului bukinst bukinst In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou ... (vezi toată discuția)