avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chemare in judecata a statului Roman
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chemare in judecata a statului Roman

Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici dupa aproximativ 2 ani, desi dosarul se afla la Parchet cu propunere din partea ofiterilor de politie de “trimitere in judecata”? Daca da, atunci care sunt pasii de urmat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters25688 , utilizator 11:13, 28 Noiembrie 2009
In primul rand pentru a face o plangere la CEDO trebuie sa epuizati toate caile interne. Deci in situatia dvs inca nu puteti sa faceti plangere la CEDO atat timp ce nu s-a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila in cazul care se afla la organul de urmarire penala.
Cred ca tocmai aceasta este problema, ca nu ajung la judecata. Ce pot face in cazul acesta; avand in vedere ca m-am tot plans la Prim-Procuror, si mi-au fost admise plangerile de tergiversare...insa fara nici un rost.
Prim procurorul v-a raspuns? Daca DA....care a fost raspunsul?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Mi-au fost admise plangerile de tergiversare de catre Prim Procuror si "s-au dat dispozitii clare ca dosarul sa fie finalizat pana la data de...."; data care nu a fost respectata.
Incercati din nou cu o plangere la Prim procuror si , de asemenea , puteti face o plangere si la superiorul acestuia....

Alte discuții în legătură

Plangere penala nerezolvata pana in prezent ContSters10241 ContSters10241 Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.In anul 2005 prin luna mai am depus o plangere penala pe numele unui administrator al unei societati ... (vezi toată discuția)
Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Plangerea impotriva procurorului pentru tergiversarea solutionarii dosarului florindbro florindbro Plangerea impotriva procurorului care tergiverseaza solutionarea unui dosar penal unde se depune? Procurorul activeaza la parchetul de pe langa o ... (vezi toată discuția)