Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici dupa aproximativ 2 ani, desi dosarul se afla la Parchet cu propunere din partea ofiterilor de politie de “trimitere in judecata”? Daca da, atunci care sunt pasii de urmat?
Va multumesc anticipat!
Domnule Av. Florin Raican,
imi puteti da mai multe amanunte despre ce anume as mai putea face in cazul dosarului meu? Deja am mai multe plangeri de tergiversare la activ; ce memorii sau plangeri as mai putea face si adresate cui, tinand cont ca in prezent dosarul se afla la Parchet?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
In primul rand trebuie sa spun ca o urmarire penala nefinalizata intr-un termen de doi ani ridica serioase semne de intrebare.
Fie sunteti victima unui sir neintrerupt de ghinioane si poticneli fie exista rea vointa ori incompetenta din partea orgenelor de urmarire penala.
Desi din ceea ce ati relatat anterior am inteles ca ati fost de mai multe ori la Parchet pentru a solicita explicatii va recomand sa mai mergeti inca o data, eventual impreuna cu aparatorul dvs, si sa lamuriti urmatoarele aspecte:
1. Este urmarirea penala completa ori nu este?;
2. Au fost administrate toate probele in aceasta cauza?
Daca nu au fost administrate toate probele posibile si relevante care este
motivul care a impiedicat administrarea lor?
3. Exista invinuit sau inculpat in cauza?
4. Invinuitul / inculpatul raspunde penal ori exista cauze care impiedica
raspunderea penala?
5. A fost cumva suspendata urmarirea penala? Exista vre-o ordonanta data de
procuror in acest sens?
6. Care sunt cauzele pentru care nu se intocmeste rechizitoriul si nu se dispune
trimiterea in judecata?
Daca nu primiti informatii satisfacatoare ori care sa explice aceasta intarziere va puteti adresa cu un memoriu sefului parchetului ierarhic superior. (in acest caz, probabil, sefului parchetului de pe langa tribunalul pe langa care este arondat parchetul care tergiverseaza in prezent urmarirea penala).
Daca nici acest fapt nu va va fi de ajutor, si considerati ca ati epuizat orice alte cai si mijloace, adresati-va cu un memoriu chiar procurorului general al Romaniei. (macar aici ar putea fi deranj mare) .
Deasemenea puteti contacta si mas-media. Ar putea fi interesant cazul nu datorita tergiversarii in sine ci datorita persoanei invinuitului / inculpatului ori legaturilor sale cu unii dintre cei care se ocupa de cazul dvs.
Va sfatuiesc in acest fel intrucat apreciez ca 30 de zile de ingrijiri medicale au rezultat in urma unor fapte foarte grave, fapte care nu pot ramane nepedepsite.
Sunt constient de faptul ca raspunsul meu are un grad mare de generalitate dar nici nu ati oferit alte elemente de fapt care sa faca posibile si alte recomandari.
Oricum ar fi va stau la dispozitie in continuare. Gasiti datele mele de contact pe acest site in eventualitatea in care doriti sa ma contactati.
Politist lenes
robertsega32
pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)