avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Avocat din oficiu: cum se susține o cerere complet ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Avocat din oficiu: cum se susține o cerere complet inadmisibilă?

De curând, am fost desemnat sa sustin o revizuire împotriva unui recurs in contencios administrativ( probabil cei de la oficii au vrut sa mi o coacă:))

Ideea e ca revizuirea nu se încadrează pe absolut niciunul dintre motive, iar pretentul- revizuient a avut toate calitățile pe care le poate avea un litigant civil, introducând chiar si contestație în anulare.

Ideea e ca e primul caz pe oficii, definitiv de putin timp, iar oricum as da o nu vad o altă situație decât să mă fac de cacao si sa sustin aberant ca hârtia nu e alba, ci neagra in fata completului de apel.

Daca ma puteti ajuta cu un sfat..

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Morrgotth , utilizator 07:58, 2 Martie 2019
Da domnule avocat, Nu voi cere amânarea pentru depunerea de concluzii scrise, însă voi prelua partea introductivă sugerată de doamna avocat in sustinerea concluziilor orale si voi sublinia că pretentul revizuent a avut toate calitățile pe care le poate avea o persoană în cursul unui proces, ținând morțiș să o aibă si pe cea de revizuent si ca rog sa admită acțiunea in temeiul art 509, acum asta e problema, cum sa fiu mai concis?

E oarecum ridicol sa fiu la subiect când respectivul bate câmpii, dar totusi trebuie să redactez cerere de revizuire si trebuie să mă leg ceva, dar chiar nu vad cum..

Sa ma rog si sa sper ca nu citesc ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Păi...sa amane pronunțarea ca sa depuneti concluzii scrise nu va scutește de obligația de a pune concluzii pe fond.
Adică nu este o soluție.

În plus, va si obligați fața de instanță sa depuneti concluzii scrise si daca verbal nu reușiți sa expuneti ceva concludent ce argumentare o sa faceti in scris?
În scris trebuie să o faceți detaliat si argumentat.

Eu cred ca va complicati inutil cu amânarea pronuntarii.
E posibil ca si instanta sa va ia tare si sa va întrebe ce ati facut pana acum...ori sa va întrebe ce teza vreti sa argumentati.

Eu i-as da dreptate la judecător daca v-ar lua tare.Nu se fac astfel.de aiureli de avocați.

Eu cred ca irositi timpul judecătorului.
Nu trebuie să va justificăti deoarece judecătorul isi da seama si singur.

Trebuie să faceți dvs. redactarea cererii sau este redactată de justitiabil?
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Individul, care e un procesoman, a folosit toste căile de atac pe care poate fizic sa le exercite.
Am fost azi sa cer dosarul, dar era la grefier, asa ca a fost drăguță o altă grefiera si mi a trimis pdfurile cu tot toste actele de la tribunal până la contestație.

Am observat ca ultimul act( cu data cea mai recentă) e o cerere de ajutor public judiciar in care menționează ca * fiind o persoană cu dizabilati si ca nu are pregatire juridică dorește un avocat pt a face demersul necesar atacarii ultimei decizii" Eu prin asta inteleg ca trebuie sa o si redactez si sa o susțin oral, de asemenea si la telefon, grefierul mi a zis cs trebuie să îi fac eu " actul".

De aici si dilema mea, omu' vrea cu orice preț revizuire, dar e dosr in mintea lui..
Daca este dosar format inseamna ca si-a redactat singur acțiunea.
Eu nu cred ca e, de altfel, grefierul mi a si imprimat toate cererile si hotărârile anterioare de la dosar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere concluzii la dosar VictorDobr VictorDobr Buna ziua, vă rog mult să mă ajutaţi cu o lămurire la următoarea problemă. Am depus o cerere de intervenţie principală în cadrul unui proces. ... (vezi toată discuția)
Judecat fara drept de aparare monicm81 monicm81 fratele meu este arestat si condamnat definitiv.el a depus o cerere de revizuire in luna februarie.acum a primit la camera o pronuntare in care spune ca ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare paul99 paul99 Va rog puteti sa imi spune-ti din ce motive sa poate amana pronuntarea intrun proces penal? si daca este posibil pana la termenul afisat sa mai administrez ... (vezi toată discuția)