avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apa prin asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apa prin asociatie

Bună ziua
La noi în complex sunt 4 blocuri cu 4 asociații de proprietari. Dezvoltatorul a făcut un singur branșament la apa pe toate blocurile, deci factura la apa se emite pe numele lui cu consumul de apa toate blocurile. Cum putem plăti prin asociație apa? Dezvoltatorul trebuie să refactureze apa pentru fiecare bloc? Cum procedam dacă dezvoltatorul nu vrea sa refactureze?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 22:46, 27 Martie 2019
Daca in afara contorului de bransament de la limita de proprietate comuna mai aveti contoare la fiecare bloc, se imparte factura respectiva in functie de consumul fiecarui bloc. Daca nu aveti astfel de contoare, ar trebui ca cele 4 blocuri sa stabiliti o modalitate de impartire a facturii.

Dezvoltatorul ar trebui sa refactureze consumurile aferente fiecarei asociatii. De ce nu ar vrea sa refactureze din moment ce contractul este pe numele lui? Interesul lui este sa scape de o bataie de cap - facturare, refacturare, intarzieri la plata ale restantierilor etc.

Mai aveti posibilitatea (in functie si de furnizorul de apa) sa faceti contracte individuale pe fiecare asociatie in parte. Vi se poate impune sa montati contoare clasa C agreate de furnizor, identice cu cel de bransament. Asta ar fi cea mai buna varianta pentru dvs, pentru ati avea contracte pe fiecare asociatie si nu ati mai avea lucruri amestecate.
Pentru corecta repartizare consuma apa solicitati furnizorului de apa sa dispuna instalare aparat contorizat individual
Solicitati presedintelui de asociatie sa analizeze oportunitatea instalarii de aparate contorizat individual
Multumesc pt răspuns.
Se va face bransarea pe fiecare bloc, dar durează. Pana atunci trebuie sa găsim o soluție sa incasam de la proprietari apa prin asociație și sa plătim către dezvoltator. Pana acum încasau câte o persoană din fiecare bloc dar nu mai vor sa se ocupe.

Deci singura soluție este ca dezvoltatorul sa refactureze către asociație?
Este logic ca dezvoltatorul sa recupereze valoare factura prin repartizare consum diferentiat pentru fiecare imobil de locuit in comun
Problema esentiala este corectitudinea repartizarii consumului atat timp cat nu exista aparate de contorizat la nivelul fiecarui consumator
E chiar ilegal ce face dezvoltatorul.Cum vă vinde o marfă(apa) fără să o măsoare,catareasca,contorizeze?La ochi?In piata iei mere la kg și daca cantarul e aranjat pt furat ce faci?Voi sunteti furati pe fata!Nu poti sa ceri bani fără să masori ce vinzi.El a făcut economie cu un contor in loc de 4 și la conducte.Direct la politie!
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Trei asociații de proprietari pe un singur branșament la apă. cum s-ar putea împărți cheltuielile în această situație? Ioan1988 Ioan1988 Buna ziua, referitor la situatia cu un singur bransament, am o speta: Exista 3 blocuri cu un singur bransament recunoscut de catre furnizorul de apa, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)