avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț Grecia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț Grecia

Bună ziua,am o prietena căsătorită cu un cetățean grec,au împreună un copil de 3 ani,iar ea ar vrea să divorteze de el pentru că el consumă alcool, si-a găsit pe cineva pe internet nu s-au cunoscut niciodată personal dar el îi trimite bani săptămânal ,neocupandu-se de intretinerea familiei și nici nu a depus niciodată actele pentru alocația copilului ba chiar mai mult agresand-o de câte ori. Ea fiind casnică fără nici un venit și neavând pe nimeni acolo. Cam care ar fi pașii de urmat și dacă ar putea avea un avocat din oficiu pentru divorț ea neputând veni în România cu copilul pentru că el nu este de acord. Vă mulțumesc o zi bună.
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 09:11, 5 Martie 2019
Toat aceastea se stabilesc conf codului familie, daca unul din soti nu are venituri instanta poate stabili ca sotul fara venituri sa fie sustinut de celalalt, ca si pensia pentru intretinerea copilului. Daca casatoria s-a incheiat acolo si unul din soti este cetatean grec, acolo se depune cererea de divort.
Dupa divort parintii au custodie comuna, In baza art 1513 din Codul Familiei instanta decide cine primeste custodia.Dar cea mai intalnita decizie, este aceea de a da copilul unuia din parinti pe care instanta il considera cel mai potrivit. Inainte de a lua aceasta hotarare curtea va cere sa se vada relatiile pe care copilul o are cu parintii, bunicii, prietenii, scoala etc( mai toti membri importanti ai familiei- ceea ce la noi nu). Se tine cont de impactul pshihologic asupra copilului. Parintele care primeste custodia decide viitoarea resedinta iar celalalt parinte are dreptul sa comunice cu copilul ca si ceilalti membrii ai familiei. Cu alte cuvinte poat cere parte din proprietate daca detin una, pensie alimentara pentru copil, pentru ea, toate acestea in anumite conditii ca in fiecare tara. Exista o taxa de timbru si la ei( asta afla de la tribunal). In caz de violentalucrurile sunt mai "simple". Are dreptul sa cheme politia si chiar daca nu este o ancheta penala, sunt obligati sa consemneze evenimentul, asta o ajuta pe dansa in instanta. Poate beneficia de ajutor pentru schimbarea locuintei, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț grecia Anca Nicoleta Mihaila Anca Nicoleta Mihaila Bună ziua,am o prietena căsătorită cu un cetățean grec,au împreună un copil de 3 ani,iar ea ar vrea să divorteze de el pentru că el consumă alcool, ... (vezi toată discuția)
Divort complicat ramonamadalin ramonamadalin buna ziua.Sunt impreuna cu sotu meu de 8 ani,casatorita de 5 ani si avem un copil de 4 ani.Relatia noastra nu a fost un trai bun niciodata,dar cand nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)