avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Cine ma poate ajuta cu un raspuns?
Sunt angajata cu contract intr-o institutie publica de 2 ani si luna aceasta am avut 10 zile concediu medical. Cand l-am dat la personal mi s-a spus ca nu mi se plateste (concediul) si totodata ca mi se suspenda contractul pe zilele cat am fost bolnava. Motivatia ar fi ca a aparut o lege in 12 nov.care prevede acest lucru, dar eu nu am gasit nimic. Cine imi poate spune daca este legal si pe ce baza legala(legea sau hotararea)se poate face acest lucru avand in vedere ca platesc CAS si tot ce mai trebuie pt sanatate?
Cel mai recent răspuns: cosminia , utilizator 17:16, 22 Noiembrie 2009
cosminia:
1. Suspendarea CIM nu inseamna incetarea acestuia. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 49. - (1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
2. Suspendarea de drept a CIM pentru incapacitate temporara de munca are loc si pentru o singura zi.
3. In cazul concediului pentru incapacitate de munca nu va afecteaza la pensie.
Multumesc pentru raspuns.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal flocanelu flocanelu Buna ziua. Fiul meu este angajat si se afla in concediu paternal cele 5 zile + 10 zile in urma obtinerii atestatului pentru cursul de puericultura. Daca in ... (vezi toată discuția)
Co este afectat de concediile medicale? topvion topvion Concediul de odihna anual, poate fi afectat in vreun fel de catre zilele de concediu medical sau a concediilor fara plata? acumulate in perioada acelui ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca roxxzzy roxxzzy In cazul persoanelor care beneficiaza de concediu medical, la cate zile de concediu medical se suspenda contractul de munca? Si in baza la ce lege? Conform ... (vezi toată discuția)