avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Chitanță de mână, valabilitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Chitanță de mână, valabilitate

Cat timp este valabila o chitanță de mana pentru împrumutul unei sume de bani de la data scadentei? Ce valoare are în instanta dacă au trecut cca 10 ani de la data scadentei?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:55, 4 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
S-a prescris dupa 3 ani dreptul creditorului de a mai solicita restituirea sumei de bani... daca, nu a interveniti niciunul din termenele de intrerupere sau suspendare a prescriptiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca nici o valoare ,trebuia actionat in termen de de 3 ani de la data la care împrumutul trebuia restituit.
Dac aputeti sa convingeti persoana respectiva sa efectueze o plata in baza acelei chitante, poate aveti o sansa. E mult de discutat. ideal ar fi sa apelati la servicii de specialitate, dar analizati daca merita efortul, in functie de suma de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut fara data de expirare si fara garantii Ki24 Ki24 Buna ziua, Am o hartie de mana de la fostul meu sot, scrisa in timpul casatoriei. In aceasta declaratie este me tionat faptul ca sotul meu a luat de la ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei nicoaradidina nicoaradidina buna ziua, va rog sa imi spuneti daca mai am vreo sansa sa imi recuperez niste bani dati imprumut in anul 2007, in conditiile in care in anul 2011 am primit in ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac ??? Ionescu Sebastian Ionescu Sebastian Am imprumutat un prieten cu suma de bani, inca din 2007 si nu mi-a fost restituita suma... Am intocmit un act de mana cu el precum ii imprumut acea suma pe o ... (vezi toată discuția)