avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sa fac ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sa fac ???

Am imprumutat un prieten cu suma de bani, inca din 2007 si nu mi-a fost restituita suma... Am intocmit un act de mana cu el precum ii imprumut acea suma pe o periaoda de cateva luni...Bani pe care nu i-am primit nici pana acum ...
As dori sa-l dau in judecata, ce sanse castig as avea???
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 17:43, 22 Ianuarie 2010
in ce luna 2007,deoarece aveti termen de trei ani ,dupa care se prescrie dreptul pretins daca inauntru acestui termen nu ati efectuat notificari oficiale
mare atentie la sfaturile primite sau oferite va rugam

o "notificare oficiala" nu intrerupe cursul prescriptiei ci doar o cerere de chemare in judecata, in conditiile decretului 167/1958

prin urmare, consultati un avocat si cat mai repede demarati procedura litigioasa intrucat daca se implinesc 3 ani de la data scadentei, nu veti mai putea urmari acea suma.
(e importanta deci data scadentei, nu a acordarii imprumutului)
Suma nu este mare ... 500 lei, aceasta a fost data in data de 03.11.2007...
Ce sanse as avea daca as deschide un proces ...pot oare sa solicit, pentru perioada care nu mi-a restituit suma si suma de100 lei (neprecizata in actul de mana intocmit), datorita inflatiei???
este complicat daca nu ati prevazut o data pentru rambursare.

puteti sa notificati acum debitorul pentru a-l pune in intarziere, solicitand , de pilda, restituirea sumei pe data de 10 februarie 2010 iar in cazul incare nu se conformeaza veti putea cere daune interese pentru perioada de dupa 10 februarie.

neaparat insa, pana pe data de 03.11.2010 trebuie sa depuneti cererea de chemare in judecata.
sunte ti in termen ,puteti solicita reactualizarea sumei iar daca in inscisul pe care il aveti exista si un martor aveti mai multe sanse,nu este o suma mare insa sunt banii dumneavoastra dorind sa ajutati avand in vedere ca nu ati solicitat dobanda .insa daca respectivul este intro situatie dificila si va descurcati mai bine ca el merita clementa ,sa discutati cu el sa vii returneze in rate in sume mici care le poate suporta IMPREUNA CU CELELALTE CHELTUIELI CURENTE SI DUMNEZEU va face parte cum se zice dublu ,puteti fi convins de acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati de recuperat buna ziua. stiti cum se spune, ... CBucuresti CBucuresti Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani. Am ajutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)
Imprumut nereturnat FRANCISC59 FRANCISC59 În decembrie 2010 am împrumutat o suma de bani unui vecin pe o perioada de 4 luni La data împrumutului cel împrumutat întocmit un proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Chitanță de mână, valabilitate Alex2510 Alex2510 Cat timp este valabila o chitanță de mana pentru împrumutul unei sume de bani de la data scadentei? Ce valoare are în instanta dacă au trecut cca 10 ani ... (vezi toată discuția)