avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediul de cresterea copilului daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediul de cresterea copilului daca sunt in somaj?

Buna ziua.Eu am fost in ccc din 01.03.2017 pana in data 12.12.2018,apoi m-am intors la munca dar pentru o perioada scurta.mi-au dat preaviz deoarece mi-au desfintat postul.am lucrat de pe 13.12.2018-16.01.2019.Apoi am fost sa-mi fac dosarul de somaj dar abea astazi pe data de 04.03.2019 mi-au aprobat dosarul de somaj.Eu sunt insarcinata in 12 saptamani,ar trebui sa nasc pe 12 septembrie.Mai pot beneficia de ccc?si cum se calculeaza prenatalul daca am avut somaj?
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
loredana.oprea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 4 Martie 2019
Da, veti beneficia din nou de indemnizatia pentru CCC, chiar daca sunteti in somaj.

Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate - pre si postnatal - este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemni6 raetchi raetchi As vrea sa stiu cat este indemnizatia pe luna (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru concediul de maternitate andreman andreman Sunt somera, am absolvit facultatea anul aceste si am trecut pe somaj pentru a beneficia de maternitate. Cam in 12 decembrie trebuie sa nasc. de la 1 decembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Paula Georgiana Paula Georgiana Bună ziua, Sunt în Ccc cu primul copil care va împlini 2 ani pe 12.11.20 și sunt însărcinată cu al doilea copil care se va naște în luna ... (vezi toată discuția)