avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Cuantum taxa judiciara apartamentare
Discuție deschisă în Traduceri

Cuantum taxa judiciara apartamentare

Buna ziua! Suntem un grup de proprietari dintr-un condominiu si dorim sa iesim din indiviziune (sa facem apartamentarea). Nu discut motivele pt care costructorul trebuia sa faca aceasta operatiune si nu a facut-o.... Intreabarea mea e: care e exact cuantumul taxei judiciare de timbru pt dezmembarea prin instanta (nu putem s-o facem altfel)? Din ce am citit in OUG 80/2013 ar fi la 20%... altii spun ca e 6.105 lei + 1% pentru ce depăşeşte 250.000 lei. Care e cuantum exact? Si inca ceva: exista vreo posibilitate sa fim scutiti de plata acestei taxe? Multumesc
Nu prea se intelege cum de va aflati in indiviziune, pe ce anume, cum ati cumparat , ce scrie in actele dvs. de proprietate despre spatiile proprii si cele comune , daca este posibilia si admisibila actiunea dvs. Cererile in materia partajului se timbreaza cu 3 % din valoarea acestora , conf. art. 5 al. 1 lit. f, din OUG 80/2013 insa trebuie vazut daca se impune si stabilirea bunurilor supuse impartelii, care se timbreaza cu inca 3%. , caz in care se aplica disp. art. 5 al. 2 si se stabileste o singura taxa de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe de timbru Lentian Lentian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este valoarea taxei judiciare de timbru cazul • Rezolutiunea/rezilierea contractului de vanzare cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ptr. raspunderea delictuala EUI EUI V-as ruga sa-mi comunicati, daca este posibil, cuantumul[in % sau RON] reprezentat de taxa judiciara de timbru[conf. OUG 80/2013], care ar trebui achitat in ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru daune morale emil6702 emil6702 Buna seara, Actiunile in raspundere civila delictuala cu solicitare de daune morale si eventual materiale se timbreaza? Va multumesc. (vezi toată discuția)