avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... inscrierea in Colegiul Consilierilor ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

inscrierea in Colegiul Consilierilor juridici----obligatoriu?

Sunt consilier juridic incadrat la o firma"X" cu contract de munca cu timp partial/2ore....pe langa job-ul asta mai am unul pe un cu totul alt domeniu cu 8 ore.E obligatoriu sa fii in C.C.J. inscris........?Pentru ca eu nu sunt....Am o vechime de 9 luni/pe postul de consilier juridic....
iata cum comenteaza domnul Florescu incompatibilitatea: "Incompatibilitatea cu orice altă profesie autorizată sau salarizată în ţară sau străinătate. Această prevedere arată voinţa fermă a legiuitorului de a nu permite accesul în profesia de consilier juridic a persoanelor policalificate. Până şi simpla calificare de traducător autorizat anulează până la urmă capacitatea de exerciţiu profesională a consilierului juridic. "
FIRMA LA CARE SUNT ANGAJATA, CU CIM CU TIMP PARTIAL,ARE CA OBIECT DE ACTIVITATE CONSULTANTA IN AFACERI...MAI MULT PERSOANA CARE M-A ANGAJAT ESTE INSCRISA IN cOLEGIUL cONSILIERILOR JURIDICI SI MI-A SPUS CA NU E NICI O PROBLEMA...DAR VOI PUNE PROBLEMA ACESTA.....

In cazul asta...se considera cele 9 luni vechime ca si consilier juridic?...sau efectiv se anuleaza?
stai incet. firma la care ai un CIM cu timp partial de munca te-a angajat pe un alt post decat cel de consilier, da? e, daca e asa tu te afli in incompatibilitate pentru ca nu mai poti desfasura o alta activitate salarizata decat cea de consilier juridic. cu privire la vechime, ea incepe sa curga de la momentul inscrierii in CCJ, adica vei deveni cons jur. definitiv la doi ani dupa ce te-ai inscris si ai satisfacut stagiatura de doi ani pe langa un cons jur definitiv.
Nu m-a angajat firmarespectiva...decat pe postul de consilier juridic...

si nu sunt inscrisa in CCJ ci persoana care m-a angajat e inscrisain CCj

Un contract e inregistrat la BV iar cel cu timp partial la TM....

Alte discuții în legătură

Stagiar nelamurit sunt angajat ca si consilier juridic debutant, insa sunt intr-un fel cam de capul meu. intrebarea mea ar fi: inscrierea aceasta in Uniunea Consilierilor ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)
O situatie atipica - inginer, vreau să devin consilier juridic m mirela m mirela Sunt ing. , am studii de drept, si vreau sa devin cons. jur. , dar nu e specificat in lege cum se calculeaza vechimea in munca in acest caz. , in care am ... (vezi toată discuția)