avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzatii mincinoase
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzatii mincinoase

Stiti care e procedura pentru a putea da pe cineva in judecata pentru acuzatii mincinoase si ruinarea reputatiei?
Procedura e foarte simpla mergeți la un av,prezentati situația dvs și o sa va estimeaze sanse,durata,costuri.Daca credeti ca puteti sa va reprezentati singura ,nu prea merge, sunt cauze complexe în care tb administrat un probatoriu,dovedit un prejudiciu,îndeplinite anumite condiții prevăzute de lege pt atragerea răspunderii civile delictuale etc
Pare sa fie vorba de calomnie.
Trebuie probat absolut tot in fata instanței pe baza de probe.
Nici eu nu cred ca o sa va descurcati fără avocat.
As vrea, daca se poate sa imi dati un numar de tel al unui avocat pentru a putea discuta toate procedurile si costurile unui astfel de proces. Multumesc mult
Despagubirile morale constau în atingerea adusă valorilor care definesc personalitatea umană, valori care se referă la existenţa fizică a omului, la viaţă, la sănătate şi integritate corporală, la cinste, la demnitate, onoare, prestigiu profesional şi alte valori similare.

Repararea prejudiciului trebuie să fie integrală, fără distincţie, după cum prejudiciul este material sau moral.

Scopul acordării daunelor morale constă în realizarea, în primul rând, a unei satisfacţii morale pentru suferinţe de acelaşi ordin, nu a unei satisfacţii patrimoniale.


Cuantumul daunelor morale se stabileşte, prin apreciere, ca urmare a aplicării de către instanţa de judecată a criteriilor referitoare la consecinţele negative suferite de cei în cauză, în plan fizic şi psihic, importanţa valorilor lezate, măsura în care au fost lezate aceste valori, intensitatea cu care au fost percepute consecinţele vătămării, măsura în care le-a fost afectată situaţia familială, profesională şi socială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ar trebui sa cer daune ? concediere abuziva anonim2009 anonim2009 buna ziua am urmatoarea speta in luna mai am fost concediat pe art 65- pierderi semnificative pe anul 2012 in iunie am contestat in instanta decizia in ... (vezi toată discuția)
Calomnia alexis45 alexis45 Calomnia mai este prevazuta de Codul penal?Mai pot depune plangere penala in caz de calomnie? (vezi toată discuția)
Intrebare fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Daune Morale este aceasi ca Despagubire,.,?,.Cer foarte frumos ca- sa dati un raspuns,.,Multumesc. (vezi toată discuția)