avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructie balcon la parterul unui bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructie balcon la parterul unui bloc

Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul asociatiei obtinut in urma unei adunari generale, cu tabel de semnaturi. Ei considera ca nu fac dovada faptului ca sunt proprietar pe terenul unde urmeaza a se construi balconul, ci coproprietar. Articolul 650 Din noul Cod Civil nu face referire la asa ceva. Eu cred ca terenul este al blocului, fiind proiectia la sol a imobilului, Este un abuz, sau mai am nevoie de documente? Care ar fi acelea? Chiar pot sa obtin acel teren de 4 mp? Eu detin 10,1 mp din totalul de 102 mp la comun,
Am obtinut toate celelalte documente: proiect de arhitectura, memoriu tehnic, aviz ISC, etc, toate cu tabelul de semnaturi si Acordul Asociatiei! Nu trebuiau sa ma opreasca de la inceput, odata cu obtinerea certificatului de urbanism, fara sa mai cheltui bani si nervi?
Multumesc, Dragos
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
GeoDra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:53, 12 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce sa zic. Nu cred in incompetenta functionarilor primariei, mai curand banuiesc altceva...
Cred ca mai trebuie mers, eventual la oficiul juridic din primarie. Oricum, as solicita ajutorul unui cabinet de avocatura si ca o ultima solutie, se poate merge in instanta - contencios administrativ.
Sa mergeti cu memoriu, schite, poze si tot ce credeti ca tine de dvs.

La noi in asociatie avem cateva balcoane inchise, unii au "documente" altii nu au, dar a trecut vremea si nimeni nu mai intreaba de nimic. Ei, numai ca acum un proprietar tanar vrea sa faca acelasi lucru, dar dupa cca. 1 an de umblat pe la toti "sfintii" nu are nicio aprobare...
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)
Act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu asociatia ? eleodor-popescu eleodor-popescu Va urmaresc permanent si apreciez postarile dvs.am o rugaminte la dvs.eu am obtinut certif de urbanism ptr construire balcon sub balcon existent.mi se cere in ... (vezi toată discuția)
Taxa pe balcon Bonix Bonix Am primit de la Primarie o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca in baza unei HCL din 31.10.2007 `` s-a revenit la plata taxei pentru balcon``. Mi se ... (vezi toată discuția)