avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca

am absolvit facultatea de tehnologie chimica organica in perioada 1982-1988 din ce motiv nu se ia in considerare ca vechime in munca asimilata? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 12 Martie 2019
Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati nu constituie vechime in munca.

Legea nr.263/2010 prevede:
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
.....
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
......

Astfel, numai perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati constituie stagiu de cotizare asimilat la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt născut în 1982 (41 ani) și activez in mai din ... Dumitru D Dumitru D Buna ziua Sunt născut în 1982 (41 ani) și activez in MAI din 2007 (16 ani) că pompier. In perioada 2000-2002 am lucrat cu carte de munca 2 ani și între ... (vezi toată discuția)
Ani de facultate=vechime in munca nicolT nicolT Buna seara, In cazul pensionarii la limita de varsta , daca in adeverinta obtinuta de la Universitate se mentioneaza : \"in perioada [b]15 septembrie ... (vezi toată discuția)
Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)