avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se procedează cu Raportul Z în situația în ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se procedează cu Raportul Z în situația în care există două case de marcat în aceeași locație, dar încasările se fac aproape exclusiv doar pe una dintre ele?

Buna ziua, in situatia in care exista mai multe case de marcat in aceasi locatie, pentru acelasi tip de activitate, dar incasarile se fac pe o singura casa de marcat, casa a 2-a folosindu-se cateva zile pe luna, in aceste zile generand raportul Z. Pentru casa 2 este obligatorie generarea raportului Z, si in zilele fara incasare???? Daca Da, care este temeiul legal??? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu din normele OUG 28/1999 inteleg ca nu trebuie decat daca sunt operatiuni:

Art. 64. - (1) Raportul Z este documentul de finalizare a gestiunii pe termen scurt, respectiv zi de lucru, care conţine în mod detaliat date ce se vor înregistra în memoria fiscală ca date de sinteză pe termen lung, odată cu emiterea acestui raport. Comanda de închidere zilnică a totalizatoarelor zilnice cu caracter fiscal este unică şi obligatorie.


Art. 34. - Funcţiile interzise aparatelor de marcat electronice fiscale, cu excepţia celor destinate activităţilor de taximetrie, sunt următoarele:
l) emiterea bonului fiscal fără tipărirea raportului Z, dacă au trecut 24 de ore de la primul bon emis.


Deci daca au trecut peste 24 de ore, adica oricat, va trebui sa emiteti un raport z. Chiar normele precizand ca pot trece peste 24 ore.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Nu e o reglementare legala: incasati azi la a 2 casa, mai incasati peste o saptamana, din cate stiu, trebuie scos Z pentru zilele cand nu o folositi cu "0", ca atlfel nu puteti faceti incasari, apoi pana pe 20 luna urmatoare se scot Z urile(raport ANAF)si se trimit la ANAF. ** asta daca aveti casa de marcat cu jurnal electronic
Identic ca la un supermarket cu 10-15 case din care merg cate 4-5 intr-o zi
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
mcolaborare, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scoateti Z doar cand se lucreaza si raportul lunar indiferent daca se lucreaza sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Bon sau chitanta anny anny Pt distribuire de internet este obligatoriu bonul fiscal sau se pot da si facturi cu chitanta?precizez ca avem casa de marcat dar imi convine sa dam facturi pt ... (vezi toată discuția)