avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna seara dacă soțul meu nu și-a luat aceea luna de concediu pot eu beneficia de aceea luna de indemnizație .Trebuia să depună o cerere că refuza acea lună de concediu că sa pot beneficia eu de bani .Ce pot face deja fiica mea a împlinit 2 ani .Deoarece nu am primit bani pe aceea luna .
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Sindu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 13 Martie 2019
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea la munca se face in ziua urmatoare in care copilul implineste 2 ani

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile. In speta, revenirea la munca se face in ziua urmatoare in care copilul implineste 1 an si 11 luni.

Pe durata cat tatal se afla in CCC, mama poate opta pentru CFP sau pentru realizarea de venituri supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil RuxiBataga RuxiBataga Bună! Fetița mea împlinește 2 ani la data de 30 noiembrie 2019, eu fiind însărcinată cu al doilea copil, urmând să nasc la începutul lunii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Fetita mea implineste 2 ani pe 9 oct.2018,intrebarea mea este:dc din anumite motive tr sa stau fix 2 ani cu fetita, care ar fi data exacta de incepere a ... (vezi toată discuția)
"luna tatalui" in concediu crestere copil andreea_davy andreea_davy Buna ziua! Ma puteti ajuta,va rog intr-o situatie destul de urgenta ? Sunt in concediu crestere copil , acesta s-a nascut in 3.12.2015 , as putea sa ma ... (vezi toată discuția)