avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua

Fetita mea implineste 2 ani pe 9 oct.2018,intrebarea mea este:dc din anumite motive tr sa stau fix 2 ani cu fetita, care ar fi data exacta de incepere a activiratii?9 oct sau 10 oct? Si am inteles ca voi fi platita pt 23 luni , nu pt 24, avand in vedere ca tatal nu ia luna respectiva? Adica pe septembrie nu voi fi platita? Multumesc


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 13 Mai 2018
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea la munca se face in data de 10.10.2018

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile. In speta, revenirea la munca se va face in data de 10.08.2018.

Pe durata cat tatal se afla in CCC, mama poate opta pentru CFP sau pentru realizarea de venituri supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Sindu Sindu Buna seara dacă soțul meu nu și-a luat aceea luna de concediu pot eu beneficia de aceea luna de indemnizație .Trebuia să depună o cerere că refuza ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil RuxiBataga RuxiBataga Bună! Fetița mea împlinește 2 ani la data de 30 noiembrie 2019, eu fiind însărcinată cu al doilea copil, urmând să nasc la începutul lunii ... (vezi toată discuția)
Postnatal, șomaj Pisi 12 Pisi 12 Bună ziua, eu sunt în postnatal, și am auzit ca trebuie o luna trebuie sa stea și soțul, în caz dacă el nu vrea sa stea, eu pot sa îmi reiau șomajul ... (vezi toată discuția)