Firma de recrutare are doua tipuri de personal: Prestari servicii si munca temporara(ambele pentru clienti). Muncitorii respectivi raman in firma doar pentru I.I.G. in rest lucreaza la client.Exista CIM dar in care se specifica la loc de munca numele clientului. Ma intereseaza cum arata obligatiile noastre ca firma de recrutare, privind SSM-ul ? Ma refer aici chiar si la formatul de instruire introductiv generala, pentru ca face referire la riscurile din unitate...care din ele?aici sunt confuz...Pe cine pun CLM in cadrul altei firme?Evaluare de risc, plan prev si protectie?Normativ acordare eip?vorbim de un strungar angajat pe cim la firma care se ocupa doar de recrutare, nimic altceva...Si ca numar de angajati,undeva la 4000 impanziti prin toata tara la 15 firme diferite...
Proaspat intors de la ITM, am discutat cu doua doamne si ambele nu au reusit sa mi spuna ceva concret. .O sa cer sa intru in audienta la inspectorul sef adjunct poate o sa ma lamureasca el ,desi nu cred.CLM=conducator loc de munca, IIG-instructaj introductiv general, ILM ijnstructaj la locul de munca, nu e mare filosofie. Dl Popa: "Pentru dvs. ca si firma de recrutare, conducator loc de munca este angajatorul caruia ii furnizati lucratori (acesta isi face apoi activitatea interna ca si cum lucratorii ar fi proprii angajati)"total de acord, numai ca unde scrie negru pe alb asta?Am discutat cu un coleg mai in varsta care e si lector, preda SSM si mi a spus ca nu este specificat in legislatie...Nu uitati , noi suntem angajatorii, nu clientul!
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare nu mentioneaza expres aspectul pus in discutie de dvs. motiv pentru care fiecare ITM poate avea interpretare proprie.
Punctul meu de vedere este legat de logica lucrurilor si de propria experienta. Nu am avut "contre" din partea ITM.