avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM - microintreprindere 1 angajat cu punct de lucru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM - microintreprindere 1 angajat cu punct de lucru la client

Buna ziua,
Am deschis de curand o microintreprindere (fara punct de lucru) unde eu sunt si angajat (singurul) si administrator, iar activitatea se desfasoara la sediul clientului. Trebuie sa fac SSM-ul cu o firma specializata?
Multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: Marius_Bogdan , utilizator 10:49, 15 Martie 2019
Trebuie sa va autoinstruiti singur in domeniul ssm.
Pentru ca desfasurati activitate la client, instruirea dvs. in domeniul ssm este in sarcina clientului pentru care prestati activitate in baza unui contract de prestari servicii, semnat intre parti.
Ce se intampla in cazul unui control de la ITM? Ce trebuie sa le arat? Multumesc frumos.
Trebuie sa detineti un exemplar din “Fişa de instruire colectiva”

ART. 82 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006

(2) Pentru lucratorii din întreprinderi şi/sau unitaţi din exterior care desfaşoara activitaţi pe baza de contract de prestari de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucratorilor respectivi privind activitaţile specifice întreprinderii şi/sau unitaţii respective, riscurile pentru securitatea şi sanatatea lor, precum şi masurile şi activitaţile de prevenire şi protecţie la nivelul întreprinderii şi/sau unitaţii, în general.
(3) Instruirea prevazuta la alin. (1) şi (2) se consemneaza în fişa de instruire colectiva, conform modelului prezentat în anexa nr. 12.
(4) Fişa de instruire colectiva se întocmeşte în doua exemplare, din care un exemplar se va pastra de catre angajator/lucrator desemnat/serviciu intern de prevenire şi protecţie care a efectuat instruirea şi un exemplar se pastreaza de catre angajatorul lucratorilor instruiţi sau, în cazul vizitatorilor, de catre conducatorul grupului.
Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba de lucru Akhenaton81 Akhenaton81 Proba de lucru este legal dpdv al ssm ca diferite persoane sa intre in incinta fabrica pentru a da o proba de lucru , cel mai des caz proba de sudura? ... (vezi toată discuția)
O persoana care este delegata din germania la un angajator roman, ... suciu_diana suciu_diana O persoana care este delegata din Germania la un angajator roman, timp de 1 luna ce obligații atrage pentru angajatorul roman? Trebuie ca angajatorul roman ... (vezi toată discuția)
Prstator servicii - instructaj ssm si psi? RoloTomassi RoloTomassi Buna ziua, in cazul in care 2 lucratori de la o companie partenera presteaza niste servicii (prelucrare informatica a datelor) la sediul nostru, suntem ... (vezi toată discuția)