avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl copilului refuză în mod constant să-și dea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl copilului refuză în mod constant să-și dea acordul pentru vacanțe în afara țării. Ce aș putea să fac ca să rezolv această problemă?

Buna seara ,am si eu o intrebare, am custodie comuna cu fostul sot pt copil iar copilul este la mine. Problema este ca de fiecare data cand il rog sa isi de-a acordul pt a iesi cu copilul din tara pt vacanta spune nu. Mi-a zis ca imi da voie o singura data sa ies cu ea din tara nu de mai multe ori .Eu vroiam 2 sapt in aprilie si o luna in vara , dar mereu spune nu, Ce as putea sa fac
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa instanței de judecată cu o cerere prin care să suplinească acordul tatălui de a ieși cu fetita din țară pe o perioadă de 3 ani de zile. Aveti nevoie de un avocat sa va ajute si sa puneti la punct strategia de apărare. Tatăl copilului o sa fie obligat să vă despagubeasca si cu cheltuielile de judecata pe care le faceti cu acest proces.
Multumesc frumos
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti ca procesul poate dura 3-4 luni.
Sa deschideți proces cu 4-5 luni inainte de vacanta...ca sa nu aveti surprize neplăcute...
Cu avocat angajat se poate mai repede dar va costa bani...
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul lucru pe care eu va indemn sa-l faceti este sa-i spuneti si mai ales sa va spuneti ca domnul nu e in pozitia de a va da sau nu voie! Simte ca va e frica si de asta va si terorizeaza.
Incepeti 2 procese: unul de fond prin care cereti suplinirea acordului lui pe 3 ani (proces pe drept comun, de durata) si unul pe calea ordonantei presedintiale pentru plecarea punctuala de care vorbiti.
La ambele dosare trebuie sa atasati dovezile scrise ca ati cerut acordul si ca vi l-a refuzat. Mai trebuie sa dovediti ca i-ati oferit toate informatiile privitoare la deplasarile pentru care i-ati cerut acordul.
Mai e putin. Pana la incheierea presedintiei Ro vom intra in spatiul Schengen si domnii vor ramane fara jucaria acordului!
Pentru fiecare refuz faceti actiune in instanta. Pentru orice neimplicare (daca e cazul) adunati dovezi scrise. Toate, cantarite de un avocat, ar putea sa va ajute sa obtineti custodie exclusiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal are program de legaturi personale? Daca da, aceste vacante sunt in concordanta cu programul?
Poate acolo este problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)