avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl copilului refuză în mod constant să-și dea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl copilului refuză în mod constant să-și dea acordul pentru vacanțe în afara țării. Ce aș putea să fac ca să rezolv această problemă?

Buna seara ,am si eu o intrebare, am custodie comuna cu fostul sot pt copil iar copilul este la mine. Problema este ca de fiecare data cand il rog sa isi de-a acordul pt a iesi cu copilul din tara pt vacanta spune nu. Mi-a zis ca imi da voie o singura data sa ies cu ea din tara nu de mai multe ori .Eu vroiam 2 sapt in aprilie si o luna in vara , dar mereu spune nu, Ce as putea sa fac
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Alina,
Nu sunteți vinovata intr-adevăr. Dar sunteți responsabila in calitate de părinte rezident sa va îngrijiti (zi de zi si când nu este program de vizita) ca încurajați legăturile dintre copil și nerezident. Dacă ați fi in situația inversa, asta v-ați aștepta din partea tatălui. Și doamna Draga, indiferent de sfaturile unora sau altora purtați-va in primul rând normal.
Normalitatea trebuie sa primeze.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, e adevarat ca un copil nu trebuie indepartat de parinti, dar sa stii ca sunt barbati sau femei care pot fi parinti cu adevarat buni pentru copiii altora. Chiar mai buni ca cei naturali.
Eu personal pot sa spun ca actualul sot este un tata infinit mai bun pentru copilul meu, comparativ cu cel biologic. Si da, il numeste tata, iar daca cel biologic se supara pentru asta este fix problema lui. Respectul se castiga, nu se printeaza pe certificatul de nastere atunci când nou nascutul este declarat la primarie!
Daca un copil ajunge sa spuna ca x este mort pentru mine, si nu vorbim de o varsta la care ar putea fi influentat, inseamna ca acel x a comis-o destul de grav ca parinte.

1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna draga, daca tatal este total indiferent si disparut din viata copilului, asta e. Nu mi-a rezultat ca tatal nu a vrut sa stie de ea 18 ani, my fault.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti-va doamna de viata, bucurati-va de ea si de fiica dvs. Nu datorati nimanui explicatii.
E drept, timpul trece si copilul ajunge un tanar perfect constient si intelege si simte ce au facut parintii lui. Vede contributia, nu ma refer doar la cea financiara, pe care si-a adus-o fiecare dintre parinti. Si de asta iti dai cu usurinta seama, ascultand copilul care pe fiecare zi ce trece si el creste, intreaba, comenteaza, observa si incepe sa traga propriile concluzii.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere dispozitiile art. 18 alin. 2 din Legea 272/2004 care prevede ca “Deplasarea copiilor în ţară şi în străinătate se realizează cu înştiinţarea şi cu acordul ambilor părinţi; orice neînţelegeri între părinţi cu privire la exprimarea acestui acord se soluţionează de către instanţa judecătorească” coroborat cu art. art.2 al.2 din Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)