avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

avand nevoie zilele trecute de un control la medicul de familie am aflat ca nu mai fac parte din planul asigurarilor de sanatate si nu mai pot beneficia de retela compensata si de concediu medical pentru ca firma la care lucrez nu mi-a platit asiguratea la sanatate .cei de la firma la care lucrez au spus ca au trimis banii in fiecare luna , lucrand la aceiasi firma de 10 ani doar de anul asta se pare ca " nu sunt asigurat" din luna mai .
nu sunt singurul de la lucru care a avut aceiasi problema si se pare ca e vina celor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care nu sunt in stare sa isi updateze baza de date in fiecare luna sau sa isi citeasca mail-urile trimise de la firma mea .
medicul meu de familie mi-a spus ca nu sunt singurul in situatia asta deoarece mai sunt persoane care lucreaza la firme care isi au sediul in alt judet si de acolo fac platile catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si probabil ca aceiasi problema o au ca si mine ...cei de la CNAS nu sunt in stare sa isi updateze bazele de date
intrebare mea e urmatoarea :
cine ii controleaza pe cei de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa pot sa fac si eu o plangere pt ca nu se poate sa lucre acolo niste incompetenti care merg doar sa isi ia banii si sa nu faca nimic
Cel mai recent răspuns: mariusblue , utilizator 08:51, 21 Noiembrie 2009
Cu adeverinta de salariat de la angajator dusa la medicul dce familie puteti beneficia de servicii medicale.Daca nici in acest caz medicul nu va acorda aceste servicii faceti reclamatie la Casa de asigurari de care apartineti.Acolo exista un serviciu de control care verifica aceste aspecte si va regla situatia.Daca faceti sesizare la CNAS sau Ministerul sanatatii,aceste institutii vor redirectiona sesizarea dvs tot catre casa de asigurari care are competenta de control si verificare teritoriala.
Daca angajatorul vede ca nu merge varianta de raportare electronica de ce nu depune pe suport de hartie aceste documente? Nu cumva si angajatorul este indolent si nu cauta alta metoda stipulata in legislatie pt a va rezolva situatia?
Ordinul CNAS 617/2007
ART. 33
(1) Listele privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre fond, semnate si stampilate, se vor depune la casele de asigurari de sanatate pe suport hartie si in format electronic, insotite de dovada platii contributiilor. Raportarea in format electronic, insotita de o semnatura electronica agreata de ambele parti, se poate transmite on-line, urmata de trimiterea datelor pe suport hartie semnat si stampilat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
ok ...dar cum va explicati ca pana acum nu au fost probleme in sensul acesta si firma la care lucrez au trimis datele la fel de atatia ani si doar de anul acesta sunt probleme si datele se trimit la fel ...inseamna ca indolenti si incompetenti sunt cei de la CNAS la care le este greu sa isi mai citeasca mail-urile si sa isi faca un update la baza de date pentru ca deja au o gramada de oameni pe cap cu aceiasi problema ca si mine , si asta tot din cauza lor
si daca ma duc la medicul de familie cu adeverinta de salariat acelasi lucru o sa imi spuna CA NU FIGUREZ CA SI ASIGURAT LA EI IN SISTEM si daca fac reclamatie ,tot la ei o sa ma duc si tot nu rezolv nimic
si daca ma duc la CNAS o sa ma expedieze repede pentru ca ei trebuie sa discute cu angajatorul meu ...fapt care s-a intamplat si vad ca degeaba au vorbit ca ei tot nu sunt in stare sa dea 2 clik-uri sa isi faca un update

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La mulți ani! sunt însărcinată în 35 de săptămâni, lucrez ... Cristina Alina Cristina Alina La mulți ani! Sunt însărcinată în 35 de săptămâni, lucrez de acasă pt o firma din România , iar datorită pandemiei am decis să vin să nasc în ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatilor in perioada concediului medical oana cali oana cali sunt gravida in 29 de saptamani de ieri 21.10.2010 sunt in cocediu medical am anuntat de ieri patronii si mi-au spus sa aduc concediu medical in 24 de ore ... (vezi toată discuția)
Concediu medical necro30lc necro30lc buna ziua..am niste dureri de spate infioratoare si vreau sa imi iau concediu medical..as dori sa stiu daca s-a abrogat sau nu acea prevedere legala prin care ... (vezi toată discuția)