avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... decadere drept administrare probe
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

decadere drept administrare probe

in art. 254 ncpc se prevede că probele se propun, sub sancţiunea decăderii, de către reclamant prin cererea de chemare în judecată, iar de către pârât prin întâmpinare, dacă legea nu dispune altfel. Ele pot fi propuse şi oral, în cazurile anume prevăzute de lege.
Decadere daca oricare dintre părți nu a depus administrarea de probe cu 5 zile inainte de termen.

Reclamanta a depus administrarea de probe cu 2 zile inainte de termen, iar legea prevede ca cu 5 zile inainte de termen.

instanta mai are dreptul de a lua in considerare probele administrate de reclamanta ce le-a depus cu 2 zile inainte de termenul de judecată?
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 02:51, 21 Martie 2019
Buna ziua,

Daca Instanta, in virtutea rolului activ, considera utile si pertinente probele depuse atunci le va avea in vedere.
Adica instanta poate să ia in considerare probele depuse cu incalcarea normelor procedurei de depunere a dovezilor cu 5 zile mai devreme de termenul de judecată (art. 254 ncpc) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din dreptul de a propune probe cezarad cezarad Ce se intampla in situatia unui proces de divort in care o paratul a fost decazut din dreptul de a propune probe si a invoca exceptii relative? Situatia de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Depunere raspuns la intampinare dupa modificare cerere cf. art. 204 alin.(1) c.p.civ. Alin Ursu Alin Ursu Buna, Am o nelamurire cu privire la prevederile art. 204 alin. (1) C.proc.civ. Acesta spune: \\"[i]Art. 204: Modificarea cererii de chemare în ... (vezi toată discuția)