avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mai pot lucra în magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mai pot lucra în magazin

Bună, am o întrebare în acest moment sunt sub urmărire penala pentru fals și uz de fals dar nu mai este nici un prejudiciu este vorba de un contract de telefonie, dacă primesc amenda penala atunci mai pot lucra magazin sau în domeniu? Aștept cu mare interes răspunsul dvs. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 22:23, 21 Martie 2019
Bună seara! Repararea prejudiciului vă îmbunătățește, într-adevăr situația, dar tot puteți răspunde penal.
Dacă veți fi trimisă în judecată și veți fi condamnată, chiar și la pedeapsa amenzii, condamnarea vă va apărea în extrasul de cazier care vă poate fi cerut înainte de angajare și angajatorul va decide dacă vă angajează sau nu.
Instanța vă poate interzice și ea să ocupați o anumită funcție sau ocupație ca pedeapsă accesorie sau complementară (în cazul pedepsei complementare pe o perioadă de la 1 la 5 ani), dar asta se întâmplă mai rar în cazul infracțiunilor de fals.
Oricum, dacă fapta prezintă o gravitate redusă și s-a recuperat prejudiciul, un avocat ar putea convinge organele de urmărire penală să nu vă mai trimită în judecată, ci să pronunțe o ordonanță de renunțare la urmărirea penală. Astfel, ați evita o condamnare și alte consecințe aferente.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis Ioanahulpe306@gmail.com Ioanahulpe306@gmail.com Buna ziua aș avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,pe prietenul meu la-u prins in România conducand un autoturism fara permis si ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis de conducere pt subcategorie ROXANA1810 ROXANA1810 Bună ziua, Prietenul meu a cumpărat o motocicleta care depășește cu 2 KW subcategoria pt care are permis. A cumpătat un chit de limitare din Anglia pe ... (vezi toată discuția)
Ștergere cazier judiciar Vasile Tataru Vasile Tataru Bună ziua! Aș dori să aflu cum pot să îmi curăț cazierul pentru o faptă penală din 1996?Fapta este sub incidența art.74 litera A.Va mulțumesc (vezi toată discuția)