avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se dorește scoaterea apometrelor pe casa scării, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se dorește scoaterea apometrelor pe casa scării, însă acest lucru presupune lucrări deranjante și inestetice în apartamente. Conform cărei legi suntem obligați să acceptăm acest lucru?

Se dorește scoaterea apometrelor din apartamente pe casa scării(foarte bine) probleme apare la execuție, am fost informați că țevile de apă pentru baie respectiv bucătărie vor circula prin apartament, exemplu țeava de apă care va merge în baie va trebui să-mi traverseze holul de la intrare, sufrageria și încă un hol ca să ajungă in baie, lucru cu care eu nu sunt de acord, deoarece este inestetic, teama că acea țeavă poate face condens și ulterior mucegai în casă , plus deranjul pe care trebuie să-l îndur și păienjenișul de țevi care se va crea pe casa scării . Întrebarile ar fi: care lege reglementează scoaterea apometrelor, în ce condiții și câți locatari trebuie să fie de acord pentru a se pune în aplicare și din moment ce există o coloana existentă de ce nu se poate trage țeva tot prin ea? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:00, 3 Aprilie 2019
Dacă nu sunt branșamente individuale, atunci mult mai ieftina e trecerea la apometre cu transmisie radio, dacă e vorba doar de siguranța citirii lunare. Și asta poate fi cu contracte individuale, dar condițiile sunt stabilite de către furnizor, cheltuielile ulterioare fiind suportate doar de utilizatori.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Nu toți proprietarii sunt de acord cu montarea de apometre cu citire la distanță. cum se rezolvă această situație în mod legal? ivanvintilica ivanvintilica Daca intr-un bloc sunt proprietari nu sunt de acord cu montarea apometrelor cu citire la distanta, fata de majoritatea celorlalti, cum se rezolva aceasta ... (vezi toată discuția)
Contorizare verticala apa rece pe scara blocului Nivea Nivea Contorizare verticala apa rece pe scara blocului trebuie aprobata de 100% din locatarii blocului? Ma intereseaza intrucat la o locatie a parintilor unde ... (vezi toată discuția)