avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul a scos toți banii din conturile comune cu o zi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul a scos toți banii din conturile comune cu o zi înainte de a depune actele de divorț. Cum pot afla dacă i-a depus în alt cont?

Bună ziua.

Cum pot afla dacă soțul are banii în diferite conturi bancare? Mentionez faptul că înaintea de a depune actele de divorț ( cu o zi înainte ) soțul a fugit de acasă scoțând toți banii din conturi, conturi unde eu eram clauză iar dânsul titular , de la banca respectivă am toate extrasele de cont ( de unde rezultă că el a scos suma de 80.000 lei cu programare ) , cum pot afla dacă ia depus în alt cont respect la o altă bancă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Stanescu , Avocat 10:34, 27 Martie 2019
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu are rost sa aflati. La partaj prezentati extrasele de cont, data depuneri dosarului si cereti jumatate din suma. Daca mai aveti in comun proprietati si nu vrea sa va plateasca partea, ii executati proprietatile dupa partaj.
Se poate afla, introduceti actiune de partaj, avocatul poate afla daca are conturi la alte banci si ce sume are in cont, o alta intrebare este cum de s-a ajuns in mai putin de 3 luni la divort, nu cumva s-a insurat ca sa castige o suma frumusica de bani ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta la cererea avocatului dvs. va face adresa catre banci sau catre ANAF ( care cunoaste toate conturile bancare ale unui cetatean ! ) in vederea partajului sumei respective.Cu cit mai repede veti introduce actiunea de partaj cu atit mai bine fiindca instanta poate in anumite cazuri , sa puna chiar sechestru asigurator pe acele conturi in vederea asigurarii sumelor de bani , in limitele care vin se cuvin la imparteala.
ANAF nu cunoaste conturile unui cetatean. Oricum, unde tine banii nu conteaza.
Gresit ! Nu mai induceti lumea in eroare daca nu cunoasteti legea. " ANAF nu cunoaste conturile unui cetatean. Oricum, unde tine banii nu conteaza. ". Ca avocat ma asteptam la putina documentare inainte de a afirma categoric ceva.PS. Incercati sa nu platiti un impozit, taxa la stat sau amenda si o sa vedeti cum va pune infintare de poprire pe toate conturile. :)))

Alte discuții în legătură

Abuz cred? carmenatila carmenatila Buna ziua ,stiam ca am de platit suma de 11 lei la finante ,din comoditate nu am platit recunosc ,e vina mea , dar am primit o adresa de poprire pe numele meu ... (vezi toată discuția)
De unde stie anaf sa imi popreasca exact conturile BraveHeart BraveHeart ...nu mi s-a intamplat pana acum, dar ne paste pe toti ! Daca au o amenda, somatie, ceva neplatita ... cetatenii se pot trezi cu conturile blocate ! Corect ... (vezi toată discuția)
Poprire dubla pip123 pip123 Poprire dubla. Buna ziua. Este legal sa se infiinteze o poprire dubla pe cele 2 conturi bancare pe care le detin pentru aceeasi creanta de catre acelasi ... (vezi toată discuția)