avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul a scos toți banii din conturile comune cu o zi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul a scos toți banii din conturile comune cu o zi înainte de a depune actele de divorț. Cum pot afla dacă i-a depus în alt cont?

Bună ziua.

Cum pot afla dacă soțul are banii în diferite conturi bancare? Mentionez faptul că înaintea de a depune actele de divorț ( cu o zi înainte ) soțul a fugit de acasă scoțând toți banii din conturi, conturi unde eu eram clauză iar dânsul titular , de la banca respectivă am toate extrasele de cont ( de unde rezultă că el a scos suma de 80.000 lei cu programare ) , cum pot afla dacă ia depus în alt cont respect la o altă bancă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Stanescu , Avocat 10:34, 27 Martie 2019
"
Bancile transmit zilnic ANAF, incepand cu 1 iulie, lista cu conturile clientilor

Autor: Conso | Data: 4 Iulie 2016

Raportarea zilnica a conturilor bancare a intrat in vigoare la inceputul acestei luni. Astfel, bancile sunt obligate sa transmita la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ANAF, in fiecare zi, o lista cu persoanele care isi deschid sau inchid un cont bancar, fie ca este vorba de firme sau de persoane fizice.

In plus, bancile vor trebui sa raporteze Fiscului datele de identificare ale persoanelor care detin dreptul de semnatura pentru conturile deschise. Totodata, institutiile de credit vor transmite ANAF si o lista a celor care inchiriaza casete de valori, precum si a celor care intrerup contractul de inchiriere.

Pe de alta parte, institutiile de credit sunt obligate ca, la solicitarea Fiscului, sa comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitarii, toate rulajele si/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum si informatiile si documentele privind operatiunile derulate prin respectivele conturi.

Raportarea zilnica ar fi trebuit sa intre in vigoare la 1 aprilie

Potrivit Codului de procedura fiscala, care a intrat in vigoare la inceputul acestui an, toate aceste prevederi ar fi trebuit sa se aplice inca de la data de 1 aprilie 2016, insa au fost amanate pentru ca sistemele informatice ale bancilor nu au fost adaptate noilor reglementari in timp util.

Conform procedurii de raportare, transmiterea informatiilor se va face zilnic, prin depunerea unei declaratii prin mijloace de transmitere la distanta, conform legii. Pentru depunerea declaratiei, institutiile de credit trebuie sa detina un certificat digital calificat.

In plus, bancile vor comunica Fiscului, la prima transmitere, inclusiv lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica care detin conturi deschise la data de 30 iunie 2016, conturi inchise in perioada 1 ianuarie 2010 – 30 iunie 2016, indiferent de data deschiderii, precum si datele de identificare ale persoanelor care au detinut/detin dreptul de semnatura pentru acestea.

De asemenea, institutiile de credit vor transmite lista persoanelor care au inchiriat casete de valori, cu contract valabil la data de 30 iunie 2016.

Datele la cerere trebuie transmise ANAF in cel mult 10 zile

Pe de alta parte, bancile au maximum zece zile la dispozitie pentru a transmite Fiscului rulajele si/sau soldurile conturilor, atunci cand acestea le sunt sunt solicitate. In acest caz, institutiile de credit trebuie sa comunice Fiscului toate rulajele si/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum si informatiile si documentele privind operatiunile derulate prin respectivele conturi.

Termenul de transmitere a rulajelor si/sau soldurilor conturilor este de cel mult cinci zile lucratoare pentru solicitarile care vizeaza o perioada de pana la trei ani si cel mult zece zile lucratoare pentru solicitarile care vizeaza o perioada mai mare de trei ani.

Pana la finalul anului 2015, in baza reglementarilor vechiului Cod de procedura fiscala, bancile erau de asemenea obligate sa transmita catre ANAF mai multe date despre conturile detinute de clientii lor.
Totusi, institutiile de credit nu erau obligate sa furnizeze zilnic sau periodic informatii detaliate, asa cum se va intampla pe viitor. Mai exact, pana la intrarea in vigoare a noilor dispozitii, bancile erau obligate sa comunice aceste date bilunar, cu referire la conturile deschise sau inchise in perioada anterioara acesteia. "

V-am dat Ordinul MFP dat in baza codului fiscal.Ca sa intelegeti cititi codul fiscal si codul de procedura fiscala.Citind veti descoperi multe alte lucruri care va pot ajuta in viitor.
" Sfaturi pot da minte insa nu. "
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, anageorgiana,
este foarte bine ca ai depus cererea de divort si plangerea la politie.
Acum va trebui sa depui si cererea de partaj bunuri comune, prin care sa soliciti partajarea in cote egale a sumei de bani retrase din cont. Am inteles ca este singurul bun comun, data casatoriei fiind recenta. In acest sens, darurile de nunta sunt bunuri comune ale soţilor în cote egale, chiar dacă au fost făcute numai de părinţii unuia dintre soţi, deoarece sunt dobândite în timpul căsătoriei şi pentru că se prezumă intenţia dispunătorului ca ele să devină comune.
In baza acestei cereri de partaj poti solicita, pe cale de urgenta, instituirea unui sechestru pe toate bunurile debitorului tau. In acest mod ii poti imobiliza conturile si alte bunuri mobile/imobile pana la recuperarea datoriei catre tine.
Sper sa iti fie de folos aceste sfaturi.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Gabriela Stanescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz cred? carmenatila carmenatila Buna ziua ,stiam ca am de platit suma de 11 lei la finante ,din comoditate nu am platit recunosc ,e vina mea , dar am primit o adresa de poprire pe numele meu ... (vezi toată discuția)
De unde stie anaf sa imi popreasca exact conturile BraveHeart BraveHeart ...nu mi s-a intamplat pana acum, dar ne paste pe toti ! Daca au o amenda, somatie, ceva neplatita ... cetatenii se pot trezi cu conturile blocate ! Corect ... (vezi toată discuția)
Partaj bani andreiionel andreiionel Daca stiu banca unde sotia mea a depus bani in timpul casniciei pe numele ei , un avocat se poate adresa acelei banci sa scoata extrasul de ... (vezi toată discuția)