avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... ofensa
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

ofensa

Am scris de curand o carte. Unul dintre personajele din carte poarta un nume identic cu al unui fost profesor de-al meu.
Mentionez:
1)in carte personajul respectiv nu este absolut de loc denigrat, dimpotriva
2) la pag.12 a cartii am specificat ca asemanarea cu persoane reale poate fi intamplatoare
Am fost amenintat de profesor cu tribunalul pt. ca zice el i-am folosit numele fara acordul lui
Va intreb, profesorii nu sunt persoane publice?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:01, 26 Martie 2019
Nu. Așa cum nu sunt nici medicii, funcționarii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

blogger dat in judecata pt dezvaluire posibil furt de identitate AlexandraTim AlexandraTim Buna ziua. Sunt un blogger ce in urma cu cativa ani bantuia pe chat-uri si tot dadea de un personaj dubios ce se dadea drept un intelectual, iar daca il ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de denigrare bustedonline bustedonline Buna seara . Astazi am fost chemat la politie pentru a da explicatii asupra unor postari facute pe facebook cu privire la o persoana cunoscuta mie . ... (vezi toată discuția)
Defăimare/calomnie în ficțiune (roman) bună ziua, scriu un ... MarianPetrescu2021 MarianPetrescu2021 Defăimare/calomnie în ficțiune (roman) Bună ziua, Scriu un roman care conține multe elemente din realitate. Personajele sunt modelate după ... (vezi toată discuția)