avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Blogger dat in judecata pt dezvaluire posibil furt de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Blogger dat in judecata pt dezvaluire posibil furt de identitate

Buna ziua. Sunt un blogger ce in urma cu cativa ani bantuia pe chat-uri si tot dadea de un personaj dubios ce se dadea drept un intelectual, iar daca il respingeai incepea cu injurii la adresa ta si nu numai. Dorind sa avertizez lumea de astfel de sarlatani si specimene de pe web, am inceput o serie de articole despre acel domn, ce se pretindea a fi un domn cu un nume oarecum cunoscut, ce este scriitor, ce locuieste in Canada, cu 3 facultati si asa mai departe.
Nu stiu cum, personajul respectiv mai aparea pe la mine pe blog cu diverse comentarii. Am primit la un moment dat un comentariu de la un om ce se prezenta a fi inca un om cu acelasi nume si aceiasi locatie, care imi cerea sa sterg articolele in care erau postate conversatiile integrale cu personajul respectiv, id de mess, numar de tel de america si poza in care dansul pretindea ca e, mentionand ca poza s-ar putea sa fie furata. l-am sfatuit pe respectivul ca ar fi mai bine sa il ia pe personajul din articole la intrebari de ce face ceea ce face, asa cum logic am face toti intr-o situatie de genul acesta.
Ieri de dimineata, ma pomenesc cu o Comunicare adresa in care am 25 de zile sa strang probe si martori pt ca domnul scriitor doreste sa ma dea in judecata pt daune morale, ca am avut plangeri penale impotriva mea dar care nu au putut fi continuate pt ca au iesit sub incidenta codului penal.
In cererea de chemare in judecata, domnul scriitor scrie ca eu de fapt fac acuzatii cu privire la subsemnatul ca ar fi facut infractiuni prevazute in codul penal. (in cazul de fata am postat si cateva conersatii cin care personajul creea ca vorbeste cu o minora, iar conversatia nu e prea ortodoxa din partea lui). Acuzatiile nu ii le aduc dansului, dupa cum se proba prin articolele de pe blog ci persoanei ce se prezinta a fi.. (asemanarea de nume) si ce declara ca sta in canada si ajunge si prin SUA.
Intrebarea mea ar fi : dansul ar avea castig de cauza in aceasta speta?
Problema este ca nu am disponibil banesc sa merg prin tribunale si din pacate nici pt un avocat.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: AlexandraTim , utilizator 09:56, 4 Septembrie 2013
Acuma cine v-a dat in judecata, cel caruia i s-a furat identitatea sau cel care a furat identitatea? Daca v-a dat in judecata cel cu identitatea furata, v-a dat in judecata pentru ca l-ati acuzat pe el de faptele altuia, ceea ce este calomnie indiferent ca ati fost manipulata de altcineva pentru a-l calomnia (prinde orbu', scoate-i ochii). Daca v-a dat in judecata cel care a furat identitatea nu prea vad cum ati aflat identitatea lui reala, iar daca nu i-ati aflat identitatea reala nu poate fi vorba de calomnie. Pentru simpla demascare ca un anonim a furat indentitatea lui cutarica nu cred ca puteti fi data-n judecata, caci ar fi un mod de a recunoaste ca e adevarat ca si-a insusit in mod mincinos o identitate in scopul de a aduce prejudicii de imagine celui care i-a furat idenitatea, deci el ar fi mai vinovat ca dvs. si el ar trebui sa plateasca daune acelei persoane.
cel ce are identitatea furata, cred, pentru ca este , cica o asemanare de nume.
Dar am specificat in articole (din pacate nu in toate) ca respectivul personaj se da drept a fi acel om, utilizand numele acela chiar si in id-ul de mess fiind numele complet.
dar daca ar fi una si aceiasi persoana?
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
AlexandraTim, utilizator
Asa e cand se bazeaza omul pe internet pentru a judeca pe cineva. Era un dicton: pe internet trebuie sa pornesti de la premiza ca interlocutorul este un caine pana cand demonstreaza contrariul. Bineinteles, nu ma refer la persoanele aici de fata.
Premiza a fost valabila, numai ca ma intalneam cam des cu personajul si mi s-a pus stramb, ca sa zic asa, vrand si in acelasi timp sa lansez si semnale de alarma, mai ales adolescentelor, avand o nepoata ce tocmai facea cunostiinta cu lumea virtuala in acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incercare de santaj alinuta_micuta alinuta_micuta Buna seara! Nu stiu sigur daca am nemerit ok forumul, daca este altul care se potriveste problemei mele, va rog sa ma indrumati ulterior. (violarea intimitatii ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzată că am făcut un blog anonim în care cineva este calomniat. ce pot face eu pentru a-mi dovedi nevinovăția? Sava Vali Sava Vali Buna ziua! Sunt acuzată că am făcut un blog anonim in care cineva este calomniat. Ce pot face eu pentru a-mi dovedi nevinovăția? Menționez că nu doresc ... (vezi toată discuția)
Folosirea imaginii fara acord marce13 marce13 Buna ziua, de ceva timp cineva se foloseste de pozele mele la avatarul lui de la messenger, isi face conturi pe diverite site-uri si trece datele mele. va ... (vezi toată discuția)