Cornel  Vasile 
	    	Consilier juridic

Cornel  Vasile 
	    	Consilier juridic	    

Traianut 
	    	Utilizator

Traianut 
	    	Utilizator	    

Legea nr.82/2011
art.25
(1) Registrele de contabilitate obligatorii și documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exercițiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepția statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.
.....
Norma metodologica de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobata prin Ordinul 3512/2008, instituie obligatia pastrarii in arhiva a registrelor de contabilitate, a celorlalte documente contabile, precum si a documentelor justificative care stau la baza inregistrarii in contabilitate.
Potrivit prevederilor acestei Norme, termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani, iar termenul de pastrare a registrelor si a documentelor justificative si contabile este de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.
~ final discuție ~
 virgilius	                   

Buna seara.
Imi poate spune cineva cat timp trebuie pastrate bilanturile contabile, 
declaratiile 100 si 300 si alte declaratii fiscale, dupa radierea unei ... (vezi toată discuția)
	                    virgilius	                   

Buna seara.
Imi poate spune cineva cat timp trebuie pastrate bilanturile contabile, 
declaratiile 100 si 300 si alte declaratii fiscale, dupa radierea unei ... (vezi toată discuția)

teslovan florentina	                   

Va rog sa-mi spuneti daca exista un ordin mai nou cu privire la arhivarea documentelor financiar-contabile.Eu stiu doar ordinul 3512/2008.Multumesc. (vezi toată discuția)
	                    teslovan florentina	                   

Va rog sa-mi spuneti daca exista un ordin mai nou cu privire la arhivarea documentelor financiar-contabile.Eu stiu doar ordinul 3512/2008.Multumesc. (vezi toată discuția)

dragon21	                   

Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? Oficiul de pensii din Germania nu vrea sa creada ca numai  statele deplata se pastraza 50 de ani ... (vezi toată discuția)
	                    dragon21	                   

Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? Oficiul de pensii din Germania nu vrea sa creada ca numai  statele deplata se pastraza 50 de ani ... (vezi toată discuția)