avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? ...

Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? Oficiul de pensii din Germania nu vrea sa creada ca numai statele deplata se pastraza 50 de ani in arhiva

Bachmayer Emilian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 29 Noiembrie 2020
Art. 25 alin. (1) din Legea contabilitatii 82/1991 prevede ca, registrele de contabilitate obligatorii și documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 ( Societățile comerciale, societățile/companiile naționale, regiile autonome, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, societățile cooperatiste și celelalte persoane juridice) timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exercițiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepția statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.
Conform alin. (2) al aceluiasi articol, prin exceptie se pot stabili, in mod justificat, prin ordin al ministrului finanțelor publice, registrele de contabilitate și documentele justificative care se păstrează timp de 5 ani.

Detalii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare acte danabunea danabunea Imi spune cineva va rog cat timp trebuie sa pastrez actele unei societati? Cele legate de personal a ramas tot 50 de ani? Dar celelalte? (vezi toată discuția)
Arhivarea societatilor comerciale Romică Stoica Romică Stoica Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Care sunt termenele de arhivare a documentelor unei societati comerciale, pentru ca pe Legea 16/1996 nu se prevad ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma larisad larisad Daca doresc sa inchid o firma cat timp trebuie sa am actele in arhiva? Pt ca as dori sa deschid alta si sa trec tot ce am detinut in prima .va multumesc! (vezi toată discuția)