avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordare concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordare concediu de odihna

Am depus o cerere de concediu pentru luna aprilie in luna ianuarie.
Angajatorul a refuzat sa imi dea un raspun deoarece colega de birou trebuie sa plece in concediu de amternitate si nu se stia clar data la care aceasta va pleca. Angajatorul a gasit inlocuitor dar abia din luna mai , eu neputand sa mai iau concediu de odihna si fiind nevoita sa acopar si activitatea colegei.
In cazul in care angajatorul refuza sa acorde concediul de odihna si nu anunta in timp angajatul iar acesta are luate deja bilete de avion , e justa o reclamatie la ITM prin care sa sesizes aceste lucruri si sa cer ca suma de bani sa imi fie inapoiata de catre angajator?
Cel mai recent răspuns: andra.cris , utilizator 11:15, 29 Martie 2019
Exista prevazuta obligativitatea inlocuitorului (desi practica majoritara uzitata este in acest sens, in unele reg.interne am intalnit o astfel de mentiune )?
plecarea in concediu pt min 10 zile se face in baza unei cereri depusa cu 14 zile înainte numai după ce angajatul si seful direct s-au asigurat de redistribuirea sarcinilor pe perioada absentei sale. inainte de a pleca angajatul este obligat sa furnizeze informații importante referitoare la atribuțiile aferente postului pe care il ocupa si sa instiinteze in legătură cu aspecte ce pot aparea. Nerespectarea= abatere disciplinară.


Numai ca in cazul meu angajatorul nu a vrut sa colaborăm in acest sens, a avut la dispoziție 4-5 luni sa găsească o persoana "pentru a redistribui sarcinile"...nici cu două zile înainte de plecare nu stiu dacă îmi validează sau nu concediul (de 2 zile!!!) pt ca se bazează încă pe același om care urmează sa plece in c de maternitate
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
andra.cris, utilizator
Explicati conducerii ca aveti bilete de avion luate si ca exista posibilitatea sa va indreptati impotriva angajatorului pentru a recupera banii platiti .
Totodata, sesizati si ITM-ul.
Mulțumesc pentru consiliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in ce conditii poate fi refuzat concediul legal de ... clahomastreet clahomastreet Buna ziua, In ce conditii poate fi refuzat concediul legal de odihna? Doresc sa cer 2 saptamani concediu de odihna in conditiile in care am dreptul la 21 ... (vezi toată discuția)
Acordare co 2015 pe baza de programare cristi_afrim cristi_afrim -printr-o decizie a dir. general se pot amâna concediile de odihna pe o perioada asa de lunga de 3 luni? - am programat co in luna iulie, am luat bilet de ... (vezi toată discuția)
Refuzul concediu odihna nely1953 nely1953 Daca concediul de odihna nu o fost programat de angajator si am cerut concediu de odihna fractionat ( 10 zile) si am platit un bilet intro statiune turistica ... (vezi toată discuția)