avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Facilitate fiscala - constrctii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Facilitate fiscala - constrctii

O societate cu activitate in domeniul constructiilor, care a majorat salariile la 3.000 lei conform OUG 114 si care desfasoara activitate doar in afara Romaniei (spatiul UE sau non-UE - ambele situatii sau combinate), poate beneficia de facilitatile fiscale tinand cont ca salariatii sai NU sunt detasati (sunt facute ordine de deplasare/delegare pe intervale conform prevederilor din Codul Muncii [art. 44 (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului]). Cum ar trebui procedat? Este undeva mentionat faptul ca activitatea desfasurata in afara Romaniei nu cade sub incidenta OUG 114, implicit nu se pot aplica scutirile la contributii? La publicarea normelor ne-ar putea obliga sa rectificam si sa nu aplicam scutirile/facilitatile?
Cel mai recent răspuns: Simion Eugenia , Contabil 10:38, 29 Martie 2019
Daca sunt angajati ai societatii de constructii din romania beneficiaza de oug 114

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare/detasare Monica Mateescu Monica Mateescu Buna ziua! Am un angajat pe care trebuie sa-l trimit sa lucreze intr-o locatie diferita de sediul firmei, locatie care nu apartine firmei. Am acodul scris al ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli delegare - deplasare Geo_2008 Geo_2008 Stimati colegi Am o soc comeciala cu ob de activ constructii cu sediul in Buzau si angajati din Buzau Ac societate are incheiate contracte cu beneficiari ... (vezi toată discuția)
Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)