avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestație la executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestație la executare

Am introdus o contestație la executare silita pe motivul prescripției datoriei care a avut loc deja în 2015.. Executarea se suspenda pina la judecarea contestației sau nu?
Cel mai recent răspuns: DRAGANLAW , utilizator 23:21, 29 Martie 2019
Nu se suspenda, va trebui, daca veti considera necesar, sa solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei. Sa aveti in vedere, insa, ca trebuie achitata si cautiune.


Va redau mai jos textul de lege din Codul de procedura civila
Art. 718

Suspendarea executării

(1) Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia ia executare sau prin cerere separată.
(2) Pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicită trebuie să dea în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după cum urmează:

a) de 10%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;

b) de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;

c) de 5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;

d) de 14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

(3) Dacă obiectul contestaţiei nu este evaluabil în bani, cauţiunea va fi de 1.000 lei, în afară de cazul în care legea dispune altfel.


Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
DRAGANLAW, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie, recurs la executare, stopare poprire vicente73 vicente73 buna seara.daca am o executare silita pe salariu si nefiind multumit cu decizia tribunalului in acest caz am facut recurs la aceasta decizie ,se poate executa ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Smarandache Smarandache Care este valoarea taxei de timbru judiciar pt. o cerere de suspendare a executarii silite (2.330 lei) si ce inseamna \"pana la solutionarea contestatiei la ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)