avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere - zile libere legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere - zile libere legale

Salariat de religie catolic si Pastele de anul acesta
In Codul Muncii la art. 139, al. 1 regasim: “doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.”
In acelasi timp, mentionez ca si cei catolici sunt crestini: [ link extern ]

Prin urmare, cei romano-catolici, greco-catolici, si restul din lista cultelor crestine traditionale si neoprotestante, nu ar trebui sa beneficieze de cele 2 zile libere pentru fiecare din cele 3 sarbatori religioase anuale. Corect? Va rog sa detaliati care religii/culte ar trebui sa beneficieze de acest drept.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 1 Aprilie 2019
Culte Religioase
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)
Art 139 codul muncii adi0374 adi0374 Buna ziua, CF modificarilor aduse codului muncii in 2018 la articolul 139 cu referire la zile libere pentru angajati de alta religie decat ortodoxa , ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale calinbbalan calinbbalan Buna Ziua ! Intrebarea mea se refera la zilele libere platite pt. acest an 2012 mai ales de sarbatorile religioase. De Paste de apartenenta a religiei ... (vezi toată discuția)